Connect with us

Stiri despre telefoane

CNA ar fi sesizat YouTube si cred ca a facut bine de tot

Published

on

CNA ar fi sesizat YouTube si cred ca a facut bine de tot, asta dupa tot scandalul care a avut loc dupa Untold si dupa ce a “cantat” “celebrul” personaj intitulat Gheboasa.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sesizat YouTube sa limiteze accesul tinerilor la clipurile video ale unor artisti de trap. La intalnirea membrilor, s-au analizat diverse piese de trap interpretate de artisti precum Ian, Azteca, Amuly, Albert NBN, Satra Benz, Killa Fonic, Nane si Gheboasa.

La incheiere, s-a ajuns la un consens prin vot ca YouTube trebuie notificat, intrucat videoclipurile mentionate nu sunt etichetate corespunzator ca fiind neadecvate pentru audienta tanara.

Advertisement

Mircea Toma, membru al CNA, a spus pentru G4Media ca aceasta notificare nu difera prea mult in importanta fata de o plangere obisnuita venita din partea unui cetatean, insa nu cred ca este chiar asa, platforma de partajare video ar putea da mai multa importanta unei cereri sau sesizari ce vine din partea unei autoritati publice.

Conform unei legi aprobate acum ceva timp de Guvernul Romaniei, CNA are dreptul sa ceara platformelor de distributie video sa elimine sau limiteze continutul doar pe baza unei decizii bine fundamentate.

Aceasta decizie trebuie sa fie clara si bine sustinuta, astfel incat sa ajute platforma sa actioneze corect si rapid in raport cu notificarea primita. Orice astfel de hotarare poate fi contestata in instanta, conform Legii contenciosului administrativ 554/2004.

Advertisement

Ramane acum de vazut si ce se va intampla in continuare, daca platforma video va reactiona si in ce fel o va face….Stirea initiala este usor contradictorie, unele publicatii online sustin ca aceasta sesizare ar fi fost facuta inca din luna mai a acestui an si nu are de-a face cu Untold si cu acest Gheboasa.

Comunicatul CNA:

Având în vedere informațiile apărute în ultimele 24 de ore în mass-media, conform cărora Consiliul Național al Audiovizualului a analizat recent versurile unor melodii trap și a decis să sesizeze platforma YouTube, instituția noastră face precizarea că acest subiect nu a figurat pe ordinea de zi a ședințelor din 08 și 09.08.2023.
În fapt, speța a fost analizată în data de 24.05.2023, când au fost discutate rapoartele întocmite de Direcția Monitorizare, ca urmare a unei reclamații din acea perioadă, pentru mai multe melodii care aparțin genului muzical trap (Albert Nbn și Nane – Zoro; Albert Nbn – Beto; Nane feat. Amuly, Credit și Solomon – Rotație; Killa Fonic feat. Azteca și Nane – Kpcoca; Amuly – Constant), identificate pe platforma de partajare a materialelor video YouTube.
Membrii Consiliului au decis, în ședința din 24.05.2023, să transmită o notificare către Google Ireland Limited, deoarece au constatat că accesul la videoclipurile monitorizate nu este restricționat minorilor, nefiind utilizat niciun instrument de verificare a vârstei utilizatorului.
Precizăm, de asemenea, că demersul din luna mai al Consiliului nu poate fi asimilat unui act de cenzură și nu are nicio legătură cu recentul scandal mediatic provocat de prestația trapperului Gheboasă la festivalul Untold.”

Insa, mai putin conteaza cand a fost facuta sesizarea, cine a facut-o sau despre ce artist este vorba. Impoprtant este ca YouTube sa isi respecte propriul regulament si publicul cu varsta sub 18 ani sa nu aibe acces la continut inadecvat.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171