Connect with us

Stiri despre telefoane

In sfarsit, telefoanele incep sa primeasca Android 14, Samsung

Published

on

In sfarsit, telefoanele incep sa primeasca Android 14, Samsung este primul mare producator care anunta aceasta actualizare importanta. Asta dupa o serie de “balbe”, actualizarea fiind retrasa la un moment dat si apoi, din nou live. Se pare ca primele modele ce se bucura de noua versiune sunt cele din gama S23, asa cum era si firesc.

Intr-un anunt oficial, marele producator de tehnologie din Coreea de Sud a prezentat programul beta One UI 6 pentru seria Galaxy S23.

Deci, cei care detin Galaxy S23, Galaxy S23+ si Galaxy S23 Ultra pot incerca noul Android cu o versiune initiala One UI 6. Dar e important de mentionat ca versiunea beta nu este accesibila tuturor in acest moment, numai cei din Statele Unite, Coreea de Sud si Germania pot sa se inscrie in programul beta.

Advertisement

Insa nu va mai trece mult pana cand si alte tari vor primi actualizarea si oricum, cred ca va aparea rapid pe diverse forumuri si cine doreste va putea sa o descarce si sa o incerce, desi nu recomand nimanui sa incerce ceva beta pe telefonul principal.

In sfarsit, telefoanele incep sa primeasca Android 14, Samsung

Ca de obicei, Samsung a schimbat anumite aspecte legate de interfata si mai jos puteti citi cateva dintre ele. Acestea vor sosi (mai devreme sau mai tarziu) pe toate telefoanele eligibile sa primeasca aceasta importanta actualizare.

A fost redesenat usor aspectul setarilor rapide pentru a oferi un acces mai facil la functiile frecvent utilizate. Acum, Wi-Fi si Bluetooth au butoane proprii in zona superioara, iar optiunile ca modul intunecat si confortul vizual au fost deplasate mai jos.

Advertisement

In sfarsit, telefoanele incep sa primeasca Android 14, Samsung

Alte setari rapide sunt in zona centrala, cea care poate fi personaliza. Cand utilizatorul gliseaza in jos din partea superioara, va vedea un panou rapid compact cu notificarile. Daca repeta gesturile, notificarile se ascund, afisandu-se panoul extins. Daca se activeaza optiunea de acces rapid, poate fi vazut direct panoul extins cu o singura miscare.

Ceasul poate fi mutat acum oriunde pe ecranul de start (cel principal), denumirile aplicatiilor fiind acum mai scurte, cu un aspect mai clar. Au fost eliminata “Galaxy” si “Samsung” din numele unor aplicatii, pentru a le face mai concise.

In sfarsit, telefoanele incep sa primeasca Android 14, Samsung

Modificare apare si la ajustarea rapida a luminozitatii, Cand se gliseaza in jos din partea de sus, va aparea sliderul de luminozitate, facand reglajul mai rapid.

Advertisement

La redarea muzicii sau a unui clip, imaginea de pe coperta albumului va umple complet zona de control media, daca aplicatia ofera o astfel de coperta. Notificarile vin acum sub forma unui card individual, pentru o vizualizare mai buna si acestea pot fi setate sa se afiseze in functie de momentul primirii lor, astfel incat cele mai recente sa fie mereu sus.

Dar nu va grabiti cu instalarea, mai ales daca rulati un Android 13 care este stabil si de care sunteti multumiti. Puteti sa asteptati un udate stabil, Samsung se misca destul de repede cu versiunile finale sau cele mai ok.

Citeste acum si:

Advertisement

Cum face telefonul trecerea rapida de la o camera la alta

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des