Connect with us

Tutoriale telefon

Cum sa conectezi un telefon la un televizor Samsung

Published

on

Conectarea oricarui telefon la un SMART TV Samsung – Am sa va arat in cele ce urmeaza cat de simpla este aceasta metoda de a asocia cele doua dispozitive. Este vorba despre un telefon mobil si un Smart TV. Tutorialul se refera numai la televizoarele Smart TV fabricate de catre Samsung.

Tutorialul se imparte practic in doua parti. Desi poti conecta la Smart TV orice telefon, indiferent de producator, oglindirea imaginii este posibila numai cand se utilizeaza un telefon Samsung. Ce inseamna oglindirea imaginii? Practic, tot ceea ce vedeti pe ecranul telefonului, se transmite in timp real si pe ecranul televizorului. Atat telefonul cat si televizorul Samsung, trebuie sa fie conectate la aceeasi retea WiFi.

Asa cum spuneam, impart tutorialul in doua. Prima data, descoperim ce optiuni sunt disponibile daca avem un telefon care nu este produs de Samsung.

Advertisement

1 – Telefon care NU este produs de SamsungConectarea oricarui telefon la un SMART TV Samsung.

Din Google Play, trebuie sa descarcati pe telefon aplicatia SmartThings. Este dezvoltata chiar de catre Samsung Electronics, link la finalul articolului. Dupa instalarea aplicatiei pe telefon, aceasta va trebui pornita. Dupa ce porneste, veti vedea pe ecranul telefonului, o imagine ca cea de mai jos:

Va dura cateva secunde pana cand telefonul va recunoaste televizorul. Modelul acestuia va fi afisat pe display. Pentru asociere, este necesar sa apasati pe zona pe care am subliniat-o in imaginea de mai jos:

In acelasi timp, trebuie sa acordati permisiunea si televizorului. Pe ecranul acestuia, se va afisa o informatie ca cea de mai jos si va trebui cu ajutorul telecomenzii, sa selectati “Permite”:

Cum sa conectezi un telefon la un televizor Samsung – iata ce trebuie sa faci

Acum, cele doua dispozitive sunt asociate. Din pacate si avand in vedere ca acesta nu este un telefon Samsung, ne limitam numai la controlarea televizorului cu ajutorul telecomenzii. Daca apasam pe cele 3 puncte (dreapta sus) ce reprezinta optiunile, vom descoperi ca in acest caz, nu vem optiunea de oglindire a ecranului. In schimb, putem vedea informatii despre programul TV ce ruleaza in acel moment.

Advertisement

Totusi, avem posibilitatea de a controla televizorul cu ajutorul aplicatiei si a telefonului. In aplicatie, avem practic o interfata ce are rol de telecomanda. Apare inclusiv un touchpad si butonul Smart. Apasand pe acest buton (semnalizat in captura de mai jos), putem controla functiile inteligente ale televizorului. Avem acces si la un ghid de programe, putem alege un canal TV, opri televizorul, schimba canalul etc. Pentru aceasta partea a tutorialului, am folosit un telefon iHunt Alien X, acesta ruleaza Android 8 Oreo.

Din pacate, cam atat in cazul in care nu aveti un telefon Samsung. Cei ce au un astfel de terminal, se pot bucura de mult mai multe functii, inclusiv de oglindirea ecranului, poate cea mai importanta:

2 – Telefon care ESTE este produs de SamsungConectarea oricarui telefon la un SMART TV Samsung, plus oglindire ecran.

Pana intr-un anumit punct, tutorialul de mai sus, este valabil si in acest caz. Instalati aplicatia, va asigurati ca ambele dispozitive sunt conectate la aceeasi retea WiFi. Diferenta este ca in cazul telefoanelor Samsung, in momentul in care deschideti in aplicatie zona de optiuni, apare si posibilitatea de oglindire ecran. Totusi, este posibil ca aceasta functie sa fie disponibila si in cazul in care nu aveti un telefon Samsung. Avand in vedere ca sunt multi producatori ce customizeaza diferit interfata de utilizator, puteti incerca sa vedeti daca optiunea este disponibila.

Advertisement

In plus, pe Samsung Galaxy Note 9, apare optiunea “Oglindire ecran (Smart TV), asa cum vedem in captura de mai jos:

 Dupa selectarea optiunii, pe ecranul telefonului, va aparea un mesaj ca cel din imaginea de mai jos:

Dupa stabilirea conexiunii, pe televizorul Samsung Smart TV, va aparea continutul de pe telefon. Practic, tot ceea ce rulati pe telefon, se oblindeste pe TV. Aplicatii, YouTube, Netflix, jocuri, filme, web, Facebook, etc. Exista si setari de aspect in interfata aplicatiei.

Aplicatia se descarca de AICI. Televizorul folosit este un LED Curbat Smart Samsung, 123 cm, 49NU7302, 4K Ultra HD.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des