Acasă Tutoriale telefon Conectarea unui telefon Android la Smart TV, ecran wireless

Conectarea unui telefon Android la Smart TV, ecran wireless

0

Conectarea unui telefon Android la Smart TV, ecran wireless – functie intalnita pe aproape toate telefoanele cu Android, nu prea conteaza sistemul de operare folosit sau interfata de utilizator cu care telefonul vostru mobil este dotat de producator sau de cel care l-a rebranduit.

Am sa va arat in cele ce urmeaza cum sa conectati un telefon mobil cu Android la un Smart TV, retineti ca este un tutorial general. Este practic imposibil sa fac un tutorial valabil pentru fiecare model de telefon sau de televizor in parte, sunt o gramada pe piata! 

Ceea ce vedeti mai jos este practic o modalitate simpla, am folosit un Android stock si un televizor Smart TV produs de catre Samsung. Conectarea unui telefon Android la Smart TV, ecran wireless – Nici in legatura cu interfata televizorului nu va pot da detalii, la fel ca la telefoane aceasta este schimbata in functie de model sau de producator. In cazul de fata (televizor Samsung), se intra in meniul lui, se selecteaza “retea” si Wi-Fi Direct. Se subantelege ca ambele dispozitive vor trebui conectate la acelasi router WiFi, telefonul nu trebuie sa aiba datele mobile active ci va folosi reteaua WiFi.

Pentru setarea corecta a telefonului, vom face urmatorii pasi:

Conectarea unui telefon Android la Smart TV, ecran wireless – Intram in meniu, cautam si accesam “Setari”-> “Afisaj” -> “Proiectati” si apoi trebuie sa apasam pe setarile acestei optiuni. Aici poate fi o problema de UI. In cazul unui Android nemodificat, se apasa pe cele 3 puncte situate in partea dreapta/sus, acestea reprezinta accesul catre setarile suplimentare. Ni se va deschide fereastra “Activati ecranul wireless” pe care va trebui sa o bifam. Apoi, va trebui sa activam si setarea ce permite televizorului sa gaseasca telefonul.

In cateva secunde, televizorul ar trebui sa detecteze telefonul mobil. Este necesar sa urmariti atat ecranul telefonului cat si ecranul televizorului Smart.

Pe televizor, cu ajutorul telecomenzii navigati in zona in care observati denumirea telefonului vostru si apasati ok. Pe telefon veti vedea un mesaj ca cel de mai jos, apasati pe “ACCEPTATI”

Selectati “Da” si pe televizor, va veti folosi de telecomanda.

Televizorul va afisa mediat un mesaj de genul celui de mai jos si va incerca sa stabileasca o conexiune.

Acelasi lucru se va intampla si pe telefon, acesta va incerca sa se conecteze la TV.

Conectarea unui telefon Android la Smart TV, ecran wireless – Retineti ca acesta este numai un tutorial general, la final si daca totul este ok, pe televizor ar trebui sa vedeti oglindit practic sistemul de operare al telefonului. Insa, nu toate telefoanele au aceasta functie foarte bine pusa la punct si in cazul celor mai ieftine sunt sanse mari sa nu reusiti sau sa nu functioneze corespunzator. Cele mai bune rezultate se obtin atunci cand imperecheati un televizor si un telefon produs de aceeasi companie. Samsung -> Samusng, LG->LG, Sony->Sony, etc.

In acest caz, exista avantajul de a avea in meniul ambelor dispozitive aplicatii si setari speciale ce faciliteaza conexiunea, producatorii mari au chiar aplicatii speciale in Google Play sau deja instalate pe telefoane/televizoare. In magazinul de aplicatii exista si alte solutii ce va ajuta sa imperecheati un televizor si un telefon ce nu sunt produse de aceeasi companie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here