Connect with us

Am facut un tutorial pas cu pas pentru configurare PPPoE in reteaua (Point-to-Point Protocol over Ethernet) in reteaua Digi, asta in cazul in care va doriti o experienta de navigare pe internet fara probleme. Dar ati ajuns la acest articol deoarece nu ati reusit singuri si haideti sa trecem direct la treaba!

Configurarea conexiunii PPPoE va permite sa va conectati la internet prin intermediul furnizorului de servicii de internet (ISP) Digi. Este important de stiut ca inainte de a va apuca, trebuie sa aveti un username si o parola pe care Digi le-a trecut intr-o anexa a contractului. In cazul in care nu aveti, nu puteti face nimic. Daca ati pierdut acea foaie, nu sunati la ei deoarece datele respective vor fi comunicate numai dupa ce faceti o vizita intr-un magazin Digi.

Daca sunteti interesati, va soun ca PPPoE (Point-to-Point Protocol over Ethernet) este un protocol de retea folosit pentru a transporta pachete IP prin intermediul unei conexiuni Ethernet. Acesta permite autentificarea si configurarea dinamica a adreselor IP, ceea ce-l face ideal pentru a stabili conexiuni rapide si sigure la internet. Configurarea corecta a PPPoE este esentiala..

Pentru a configura conexiunea PPPoE in reteaua Digi, urmati pasii de mai jos

Accesati panoul de administrare al routerului – Pentru a incepe, conectati-va la panoul de administrare al routerului prin introducerea adresei IP a acestuia in bara de adrese a browserului. Adresa IP implicita a routerului este de obicei 192.168.1.1 sau 192.168.0.1.

Configurare PPPoE in reteaua Digi

Nu stii parola sau ai uitat-o? Atunci cand accesați panoul de administrare al routerului prin introducerea adresei IP 192.168.1.1 sau 192.168.0.1, vi se va solicita sa introduceți un nume de utilizator și o parola. Aceste informații de autentificare sunt de obicei stabilite implicit de producătorul routerului și se pot gasi în manualul de utilizare al routerului, pe o eticheta de pe router sau pe site-ul web al producatorului.

Cele mai comune combinații de nume de utilizator și parola pentru routere sunt (cauta cu atentie pe router sau suna la Digi daca nu gasesti):

  1. Nume de utilizator: admin Parola: admin
  2. Nume de utilizator: admin Parola: password
  3. Nume de utilizator: (lăsați necompletat) Parolă: admin

Navigati la setarile PPPoE – Odata ce ati accesat panoul de administrare al routerului, navigati la setarile PPPoE. Aceasta optiune se poate gasi sub diferite denumiri, in functie de marca si modelul routerului, cum ar fi “Internet”, “WAN” sau “Setari avansate”, “Setari internet”, etc. Trebuie sa gasiti aceasta zona.

setari internet cablu digi

Acum, este pasul cel mai important si trebuie sa introduceti datele corecte de autentificare. Pentru a configura Configurare PPPoE in reteaua Digi , va trebui sa introduceti numele de utilizator si parola furnizate. Aceste informatii pot fi gasite in contractul de abonament sau prin contactarea serviciului de asistenta pentru clienti Digi (cel mai probabil nu vor fi comunicate la telefon si va trebui sa va deplasati, dar speram ca nu se ajunge pana acolo).

Configurare PPPoE in reteaua Digi

Nu uita, cablul de internet trebuie sa fie conectat. Dupa ce ati introdus datele de autentificare, asigurati-va ca salvati modificarile facute si restartati routerul pentru a aplica noile setari. Asteptati putin pana cand echipamentul va reporni. Odata ce routerul s-a repornit, conexiunea PPPoE ar trebui sa fie activa si functionala. Asta a fost tot, ati reusit Configurare PPPoE in reteaua Digi!

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!