Connect with us

Stiri despre telefoane

Asezarea buna a routerului, ghidul tau pentru o conexiune Wi-Fi fara intreruperi. Afla ce trebuie sa stii

Published

on

Ce cautam toti? Pai cred ca o conexiune Wi-Fi stabila si rapida, indiferent daca lucram de acasa, ne relaxam vizionand filme sau jucam jocuri online. Fara intreruperi, fara a fi nevoiti sa-l resetam sau sa sunam la operator si sa ne certam cu el, poate nu intotdeauna este vinovat!

Pentru a beneficia de cea mai buna conexiune posibila, este important sa stim unde sa amplasam routerul, nu este suficient sa-l aruncam dupa sau langa televizor, sub dulapuri sau pe friginder, adica intr-un mod complet aiurea. Haideti sa vedem  factorii care pot influenta semnalul, calitatea acestuia si sa descoperim unde anume sa asezam corect un router. Discutam putin si despre cateva mituri.

asezare router

Cel mai important aspect de luat in considerare atunci cand iti instalezi routerul sau dupa ce ai citit acest articol este sa il amplasam intr-o locatie centrala din locuinta. Un router plasat in mijlocu va putea distribui semnalul in mod egal catre toate camerele, asigurand o acoperire buna in intreaga casa. Evita sa plasezi routerul intr-un sau intr-o zona indepartata de dispozitivele pe care le folosesti cel mai des. Telefon, tableta, televizor, calculator sau orice alt gadget care se conecteaza la net prin WiFi.

Advertisement

Semnalul se raspandeste in mod radial, in jos si in sus. Asta inseamna ca trebuie sa asezi routerul la o inaltime medie, cum ar fi pe un raft sau pe un dulap. Daca ai norocul sa locuiesti intr-o vila cu mai multe etaje, plasarea routerului la parter sau la etajul intermediar (nu sus) ar putea fi o idee buna pentru a asigura o acoperire adecvata pe toate nivelurile.

semnal wifi

Probabil ca ati vazut unele imagini ce aratau routerul inconjurat de folii de aluminiu sau de doze de suc tot din acelasi material, dar taiate si desfacute. Ajuta asta?

  • Folia de aluminiu sau cutiile metalice pot bloca sau reflecta undele radio emise, iar acest lucru chiar poate fi util in anumite situatii. Daca ai de gand sa directionezi semnalul Wi-Fi intr-o anumita zona, folosirea foliei de aluminiu pentru a crea o bariera directionala ar putea ajuta.
  • Mai precis, poate impiedica semnalul sa se raspandeasca in directii nedorite si sa ajunga in zone unde nu este necesar. Dar nu este o solutie ideala, deoarece poate duce la o slabire a semnalului Wi-Fi si la o acoperire inegala.
  • Folosirea foliei de aluminiu sau a cutiilor de aluminiu poate avea un efect asupra semnalului, dar nu este o solutie ideala pentru a imbunatati semnalul!

Haideti sa continuam: Obiectele solide (pereti, usi, mobilier) pot afecta semnalul. Incerca sa-l asezi intr-o zona deschisa, cat mai departe de obiecte mari si dispozitive care ar putea crea interferente (televizoare, cuptoare cu microunde sau frigidere)

Daca routerul tau are antene externe si majoritatea au acum asa ceva, orientarea acestora infulenteaza semnalul. In general, este recomandat sa indrepti antenele in directii diferite, pentru a distribui semnalul in mod egal in toate directiile. De exemplu, daca ai doua antene, pozitioneaza una vertical si cealalta orizontal. Daca ai mai multe, incearca sa pastrezi acceasi regula, nu le orienta aiurea!

Advertisement

In cazul in care tot nu esti multumit dupa aceste sfaturi, fie ai casa prea mare, fie ai un router prea slab si mai ieftin. O solutie ar fi sa-ti cumperi un extender Wi-Fi de calitate, acesta va prelua semnalul de la router si il va transmite mai departe, imbunatatind astfel acoperirea.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des