Acasă Stiri despre telefoane

Controale inopinate la Samsung Romania, Altex, Flanco și eMag

1

Samsung Electronics Romania, Altex Romania, Flanco Retail și Dante Internațional (adica eMag) sunt companiile ce au fost vizate astazi (05.04.2021) de catre inspectorii de la Consiliul Concurentei, ar fi vorba despre controale neanuntate.

Se pare ca se mai practica si asa ceva in Romania, speram a nu fie de ochii lumii si daca ceva nu este ok, sa se ia masuri. Ar fi vorba despre posibile ințelegeri sau practici concertate de fixare a preţurilor de vanzare in cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics Romania pe piața produselor electronice și IT&C. Asta declara cei de la Consiliul Concurentei.

Pe scurt, Samsung Romania s-ar fi inteles cu magazinele acestea pentru fixarea preturilor de vanzare. Asta ar insemna cumva ca filiala din Romania a gigantului sud-coreean nu joaca corect? Nu ne pronuntam, nici Consiliul concuretei nu o face. Ei ne spun numai ca inspectiile efectuate reprezinta numai o etapa in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentand o antepronunţare in ceea ce priveşte vinovatia companiilor.

Au fost ridicate si o serie de documente, acestea se afla in analiza autoritatii romane de concurenţa. Asteptam si continuarea si de ce nu, deznodamantul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.