baterie

OnePlus Clover sau de ce trece producatorul la telefoane ieftine?

OnePlus Clover sau de ce trece producatorul la telefoane ieftine?

OnePlus Clover sau de ce trece producatorul la telefoane ieftine? Producatorul acesta era cunoscut drept unul care se launda numai cu modele de top, acele telefoane de tip flagship.

De regula, putine modele lansate intr-un an si acelea destul de accesibile dar cu specificatii excelente. Asa a fost privita compania OnePlus.

Au mai incercat ei acum multi ani de zile sa vina pe piata cu un model usor inferior, dar nu le-a mers. Au incercat din nou in 2020 cu OnePlus Nord si se pare ca strategia le-a reusit.

Teoretic, au “prins aripi” si vor sa coboare mai mult cu pretul. De ce faca asta? Deoarece nu telefoanele flagship sunt cele mai bine vandute la nivel global si cu siguranta ei stiu asta.

Atunci, de ce nu ar incepe sa vanda si telefoanele cele mai populare, adica cele din gama low/mid-range. Nu ma refer neaparat la Romania, sunt piete mult mai mari de desfacere si ma gandesc in principal la Asia.

OnePlus Clover (trifoi) ar fi telefonul pe care-l pregatesc acum, unul care ar putea sa fie lansat chiar anul acesta, mai spre final. Clover ar fi numele de cod, nu stim daca asa se va numi acest smartphone.

OnePlus Clover sau de ce trece producatorul la telefoane ieftine?

Cert este ca pretul ar urma sa fie in jur de 200 USD si procesorul folosit, unul de tip Snapdragon 460. Chipset decent, lansat in 2020 si fabricat pe o tehnologie de 11nm. Disponibil pe OPPO A53, Nokia 3.4, Moto E7 Plus sau Vivo Y20.

Suporta inclusiv un display cu rata de refres de 90Hz si 3 camere foto principale, asta inseamna ca nu este un procesor foarte slab.

Noul OnePlus ar urma sa aiba display cu rezolutie HD+ si o diagonala de 6.52″, baterie de 6000 mAh cu incarcare la 18W si 4GB RAM + 64GB stocare. Il asteptam cu interes, cred ca ar putea produce ceva miscari interesante in domeniu.