Acasă Tutoriale telefon

Cum activezi mod intunecat/dark mode pe Smart TV Samsung

0

Cum activezi mod intunecat/dark mode pe Smart TV Samsung

Facem o pauza de la tutorialele destinate telefoanelor mobile si ne indreptam atentia catre televizoarele de tip Smart TV, cele fabricate de catre Samsung.

Si vom afla in ce mod putem activa interfata intunecata (sau dark mode) pe un astfel de dispozitiv. Eu am activat aceasta interfata pe un televizor Samsung cu sistem de operare Tizen. Ca sa fiu si mai precis, un TV modelul 49NU7302 (review).

Majoritatea modelelor Smart sub brand Samsung, utilizeaza sistemul de operare Tizen si au o interfata aproape identica. Acesta este si motivul pentru care tutorialul acesta este valabil pentru mai multe serii de televizoare cu Tizen OS.

smart tv samsung curbat

Aceasta interfata proprie Samsung, asa cum in cazul telefoanelor mobile discutam despre ONE UI, interfata disponibila pe aproape toate terminalele mobile fabricate de aceasta companie. Deci, in cazul in care aveti un Smart TV fabricat de Samsung si vreti sa activati modul intunecat, iata ce trebuie sa faceti:

  • Accesati meniul de setari al televizorului si apoi, cautati si deschideti optiunea “general”. Vi se va deschide o fereastra ca cea de mai jos. Este necasar sa apasati apoi pe “Accesibilitate”:

  • Acum, este suficient sa bifati “Contrast ridicat”:

  • Imediat, toata interfata televizorului se va schimba intr-una inchisa la culoare si mai putin deranjanta in situatia in care va uitati la televizor noaptea. In acest mod, in momentul in care accesati meniul televizorului, nu veti mai fi deranjati de interfata deschisa la culoare.

  • Noua interfata se va aplica intregului meniu. Chiar si atunci cand reglati volumul, cand accesati anumite aplicatii, schimbati canalele TV, etc:

  • In cazul in care vreti o interfata la fel de comoda dar mai putin intunecata, puteti bifa si “inversare culori”. Rezultatul va fi urmatorul:

  • Inainte si dupa:

Daca aveti un televizor fabricat de catre un alt producator, puteti cauta prin meniu si este posibil sa aveti un mod asemanator!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.