Connect with us

Cum dai share location de pe telefonul mobil, merita un articol deoarece pare ceva simplu, dar nu intotdeauna este asa. Cel putin pentru cei mai in varsta, pentru persoanele care nu sunt pasionate de butonarea telefonului mobil, nici cei mici nu cred ca se pricep foarte bine.

Si aceasta modalitate de a spune unei persoane unde esti, a devenit extrem de populara in ultimul timp. In loc sa stai sa vorbesti la telefon si sa tot gasesti puncte de reper, tot ce trebuie sa faci este sa dai share location de pe telefonul mobil. Si cum toata lumea are un smartphone in buzunar, zic sa profitam la maxim de el.

Ne vom ajuta de cele mai populare aplicatii pentru telefonul mobil, cele pe care le folosim pentru a comunica cu familia sau cu prietenii. Daca nu ati ghicit deja, este vorba despre Facebook Messenger si Whatsapp. Exista cineva care nu are aceste aplicatii instalate pe telefon? Greu de crezut!

Acest tutorial a fost scris in august 2022. De ce aceasta precizare? Deoarece aplicatiile mentionate anterior sunt updatate constant si se tot schimba functiile, butoanele, interfata, etc.

Cum dai share location de pe telefonul mobil si WhatsApp

Incepem cu aceasta aplicatie, nu stiu daca este neaparat mai folosita sau mai populara in comparatie cu Facebook Mesenger. Este destul de simplu si chiar exista cateva optiuni disponibile. Putem adauga un comentariu sau chiar sa alegem perioada pentru care share location va fi vizibil.

Cum dai share location de pe telefonul mobil

Porniti aplicatia, selectati persoana care doriti sa va stie locatia curenta, apasati pe agrafa de langa pictograma camerei si alegeti “Locatie”. Veti observa ca puteti alege locatia curenta sau alte puncte de interes din jurul ei. Selectati ce anume doriti si apoi apasati pe zona respectiva. Puteti atasa si un mesaj scris!

cum dai share location

Varianta Messenger – Daca preferati aceasta aplicatie, trebuie sa stiti ca puteti da prietenilor locatia in care va aflati, pasii au devenit la fel de usori si sunt cateva optiuni disponibile. Dar pentru inceput, trebuie sa porniti aplicatia si sa alegeti persoana cu care purtati conversatia.

Dar trebuie sa mai stiti un lucru. Poate vreti sa ghidati persoana respectiva spre un anumit punct de interes, nu neaparat sa-i aratati unde sunteti. Puteti face asta si in aceasta aplicatie. Scrieti in lista locul pe care doriti sa-l trimiteti si apasati pe el.

Cum dai share location de pe telefonul mobil

Apasati pe cele 4 puncte (captura 1) si se va deschide o noua fereastra. Printre altele, veti avea o pictograma pe care scrie “Locatie”. Apasati pe aceasta si va va duce in noua fereastra. Automat, locatia voastra va fi detectata si o puteti trimite apasand pe zona incercuita in ultima captura. Si tot acolo puteti cauta orice adresa si aveti posibilitatea sa o trimiteti.

Cum dai share location de pe telefonul mobil

 

Cum dai share location de pe telefonul mobil – Este simplu, urmati si toturialul foto de mai sus. In functie de modelul de telefon, in zona de notificari ar trebui sa va arate si pentru cat timp locatia respectiva mai este vizibila si puteti opri functia.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!