Connect with us

Stiri despre telefoane

Ce aduce nou Android 11 fata de Android 10

Published

on

Ce aduce nou Android 11 fata de Android 10 – Android 11 este deja confirmat oficial, detaliile au fost postate pe site-ul developer.android.com. Actualizarea este disponibila si pentru cateva modele de Google Pixel, insa nu este una destinata utilizarii de zi cu zi.

Mesajul de intampinare:

Cu protecții mai puternice pentru confidențialitatea utilizatorilor, noi modalități de implicare a utilizatorilor, asistență extinsă pentru foldere, extensii Vulkan și multe altele, prima versiune de Android 11 disponibila dezvoltatorilor este acum disponibilă. Începeți să vă pregătiți aplicațiile și să ne oferiți feedback-ul dvs. pentru a face o versiune mai puternică”

Advertisement

A devenit deja o obisnuita ca o noua versiune de Android sa fie facuta publica in prima parte a anului, in ciuda faptului ca multi producatori inca nu au fost capabili sa tina pasul nici macar cu versiunile precedente.

Dar nu trebuie sa uitam ca in mod oficial, Android 11 va fi lansat in toamna acestui an si nici de data aceasta nu va avea o denumire specifica unui desert. Pentru moment, discutam numai despre Android Developer.

Android 10 a fost disponibil incepand cu septembrie 2019 si in mod oficial, nu avem date referitoare la distributia acestei versiuni.

Advertisement

Pe langa un mod intunecat programabil, permisiuni imbunatatite, noi file de conversatii in zona notificarilor, suport pentru ecranele pliabile sau pentru tehnologia 5G, mai aflam si despre:

** Android 11 va permite din nou utilizatorului sa-si fixeze retelele de socializare favorite, in partea de sus a meniului de partajare a fisierelor.

** Modul intunecat (dark mode) a fost introdus oficial in versiunea de Android 10 si toate telefoanele ce deja ruleaza aceasta varianta, se pot bucura de aceasta interfata. Incepand cu Android 11, utilizatorul va avea posibilitatea de a programa aparitia acestui mod.

Advertisement

Spre exemplu, putem seta ca in timpul zilei interfata sa fie luminoasa si incepand cu primele ore ale serii, aceasta sa se comute automat la modul intunecat.

** Indiferent de producatorul telefonului mobil, incepand cu noua versiune, “modul avion” nu va mai afecta si conectivitatea Bluetooth. Mai exact, putem activa acest mod si in acelasi timp, putem conecta periferice prin intermediul acestui tip de conectivitate.

** Noua versiune va oferi posibilitatea de opri notificarile in timp ce folosim camera foto a telefonului, functie utila pentru apelurile video. Va exista si suport pentru inregistrarea de clipuri video mai mari de 4GB.

Advertisement

** In panoul de setari, vom descoperi o iconita noua. Daca o accesam, vom avea posibilitatea de a deschide o optiune care ne permite sa crestem sensibilitatea la atingere a ecranului. Functie utila iarna sau atunci cand avem aplicata o folie de protectie.

** Imbunatatire pentru reteaua neuronala Google si Inteligenta Artificiala, suport pentru decodarea video cu latenta scazuta (pentru unele servicii de streaming), full suport pentru retelele 5G sau pentru telefoanele mobile pliabile.

** Modalitate imbunatatita de a raspunde mesajelor in panoul de notificari si o sectiune noua tot in acest panou si chiar posibilitatea de a trimite imagini direct din aceasta sectiune.

Advertisement

** Pentru o securitate sporita – Numai aplicatiile aprobate de Google vor beneficia de date despre locatia utilizatorului si permisiuni unice pentru microfon sau camera foto. 

** “Chat Bubbles” – va permite utilizatorului sa interactioneze cu conversatii multiple, imbunatatind accesibilitatea generala.

Acestea sunt cele mai noi caracteristici generale. Pe parcursul anului, probabil ca tot mai multi producatori de telefoane mobile vor oferi actualizari “beta” si in acest mod vom afla din ce in ce mai multe detalii.

Advertisement

Acum, Android 11 este disponibil pentru telefoanele Google Pixel 4 / 4XL, Pixel 3a / 3a XL, Pixel 3 / 3 XL si Pixel 2 / 2 XL.

Lansarea platformei Android a avut loc in data de 5 noiembrie 2007 si incepand cu octombrie 2008, Android a fost disponibil ca Open Source. In 22 octombrie 2008, aparea si primul telefon mobil ce rula sistemul de operare Android, acesta fiind HTC Dream.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des