baterie

Snapdragon 8 Gen 4 va scumpi si mai mult telefoanele premium

Snapdragon 8 Gen 4 va scumpi si mai mult telefoanele premium

Qualcomm a anuntat recent ca noua generatie de chipset, Snapdragon 8 Gen 4, ar putea avea un pret de vanzare mai mare decat predecesorul sau, Snapdragon 8 Gen 3. Aceasta majorare de pret vine ca rezultat al introducerii nucleelor de CPU personalizate in noua generatie de procesoare mobile, o schimbare semnificativa in abordarea arhitecturii hardware.

Vicepresedintele senior al companiei, Chris Patrick, a subliniat faptul ca desi nucleele personalizate nu implica in mod necesar un cost mai mare, acestea permit companiei sa atinga un echilibru diferit intre pret, consumul de energie si performanta.

Cu toate acestea, se pare ca acest echilibru ar putea inclina balanta spre un pret de vanzare mai mare. Era de asteptat…

„Ne asteptam ca Gen 4 sa aiba o crestere a costurilor, deoarece ne straduim sa atingem niveluri maxime de performanta”, a declarat Patrick, raspunzand la o intrebare venita de la Android Authority.

Aceasta veste ar putea avea un impact semnificativ asupra industriei telefoanelor mobile, in special in segmentul de varf, unde procesoarele Snapdragon sunt la loc de cinste Astfel, modelele din serii precum seria Galaxy S25, gama Xiaomi 15 si alte dispozitive flagship care vor fi lansate in 2025 ar putea veni cu preturi mai mari.

Este important de mentionat ca, desi aceasta majorare de pret ar putea fi o veste proasta pentru bugetul clientilor, ea reflecta angajamentul Qualcomm de a furniza performante de top si inovatii in domeniul tehnologiei mobile.

Compania este cunoscuta pentru investitiile sale semnificative in cercetare si dezvoltare, si acest pas pare sa fie in concordanta cu strategia sa pe termen lung. Si trebuie sa recunoastem ca primim calitate de la ei.

sursa