Acasă Stiri Android Si Noutati Cum Faci Overclock Pe Tableta Sau Telefon

Cum Faci Overclock Pe Tableta Sau Telefon

3

Overclocking-ul reprezintă procedeul prin care o componentă hardware  este forțată să funcționeze la frecvență mai mare decât cea specificată de producător. Componentele cel mai des overclockate sunt microprocesorul, memoria RAM, placa grafică și cipurile de pe placa de bază. Scopul este de a obține performanțe mai mari, fără ca acest lucru să ducă la instabilitatea sistemului. Acest procedeu poate conduce la economii, nefiind necesară achiziționarea unei componente mai scumpe și mai rapide, reversul fiind posibilitatea de a micșora durata de viață a componentei overclockate sau chiar distrugerea ei.sursa

Practic procedeul de overclock este imprumutat de la sistemele PC unde frecvent utilizatorii apeleaza la aceasta tactica pentru a mai castiga ceva putere pe sistemele lor.Procedura pe  PC este destul de riscanta si periculoasa, existand multe cazuri in care componentele pur si simplu s-au ars datorita aplicarii unui voltaj prea mare.Pe sistemul ANDROID aceasta tehnica este mai putin periculoasa, insa exista ceva riscuri si aici.

Overclock pe un telefon sau pe o tableta se poate face doar daca pe dispozitivul respectiv exista acces ROOT!Poti afla aici ce inseamna root.

Cum Faci Overclock Pe Tableta Sau Telefon

Exista mai multe aplicatii (singurul mod in care poti face overclock pe Android) in Google Play care fac acest lucru, unele chiar dedicate unui model anume de telefon sau tableta insa ma voi ori asupra unei aplicatii generice, cea mai buna de acest gen.

SetCPU for Root Users
CopertaSetCPU este un instrument ce va permite sa  modificati setările unui procesor de pe un telefon  Android . SetCPU lucreaza cu o mare varietate de dispozitive Android și ROM-uri, inclusiv HTC One series, Samsung seria Galaxy, și dispozitive Nexus. Ești sub control: SetCPU poate îmbunătăți performanța, economisi bateria, sau ambele!

SetCPU vă permite să configurați profiluri  pentru a schimba setările în anumite condiții, cum ar fi cea in care dispozitivul executa anumite aplicatii, atunci când telefonul este in mod sleep sau cand se incarca, atunci când nivelul bateriei scade sub un anumit punct, atunci când temperatura telefonului este prea mare, sau în anumite momente ale zilei. 

SetCPU pentru utilizatorii Root - screenshotSetCPU pentru utilizatorii Root - screenshot

Poti accelera procesorul pentru a elibera adevăratul potențial multitasking al telefonului! SetCPU include, de asemenea, un meniu “de control de tensiune”, disponibil pentru anumite dispozitive cu nuclee personalizate, optiune undervolting pentru a economisi chiar mai mult bateria. Undervolting este disponibil numai pentru anumite nuclee.

Insa aplicatia NU este gratuita, pretul ei este de 6.60 lei, un pret bun pentru cei ce vor mai mult de la gadget-ul lor.

desc

 

 

Exista si alte aplicatii gratuite care fac acelasi lucru, insa nu le recomand!

 

 

 

 

Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here