baterie

Cum Resetez Un Telefon Sau O Tableta Android

Cum Resetez Un Telefon Sau O Tableta Android

Daca simti ca telefonul sau tableta ta ce ruleaza sistemul de operare android nu se mai “misca” la fel ca in prima zi sau se tot blocheaza, atunci mai mult ca sigur ai nevoie sa aduci dispozitivul in starea lui initaiala, adica asa cum l-ai cumparat.

Poti face acest lucru prin mai multe metode, insa am sa ma refer la cele mai intalnite si des folosite.

Procedura poate diferi in functie de versiunea sistemului de operare cu care este dotata tableta sau telefonul, insa ne vom referi la cele mai raspandite versiuni existente in prezent. Android 4.o ICS si Android 4.1 jelly Bean.

Prima metoda care este cea mai sigura si mai usor de folosit este urmatoarea:

 Navigati in meniul telefonului->setari->reset sau backup & reset->factory data reset.Atentie insa, veti pierde absolut toate detele pe care le aveti stocate in memoria telefonului, filme, muzica, poze, aplicatii, jocuri, etc. totusi aveti optiunea de a face un backup si sa-l restaurati ulterior.

A doua metoda este un pic mai complicata si necesita ceva cunostinte, insa este foarte utila daca dispozitivul nu mai intra in sistemul de operare datorita unor modificari sau setari pe care le-ati facut.

Trebuie intrat in meniul recovery sau dupa caz CWM. Insa intrarea in acest meniu ar putea diferi usor in functie de modelul tabletei sau telefonului.De ex, pentru Samsung Galaxy \S3 -Volume Up + Tasta Home +Tasta Power, iar la unele dispozitivele ce sunt dotate cu camera foto Volume UP + Power.

O data ce ati intrat in meniul recovery, selectati cu ajutorul butoanelor fizice sau dupa caz cu cele senzitive  wipe data / factory reset, selectati yes apoi reboot system now.

Unele tablete sunt prevazute si cu un orificiu mic in care poti introduce de ex. o scobitoare pt. a o reseta in caz ca tableta este blocata si nu mai raspunde la nicio comanda.

Aveti un Android proaspat instalat.