Connect with us
--------

Stiri despre telefoane

Printare direct de pe telefon prin WiFi, fara cablu

Published

on

Printare direct de pe telefon prin WiFi, fara cabluri – Este super simplu si ai nevoie numai de o imprimanta WiFi si de un smartphone cu Android. Imprimantele WiFi sunt pe piata de peste 10 ani si au devenit tot mai ieftine, asta putem declara si in dreptul telefoanelor. Deci, cum procedam?

Sa spunem ca esti la birou si ai nevoie sa printezi un fisier care tocmai ti-a sosit pe mail. Imprimanta WiFi, telefonul conectat la aceeasi retea, si vrei sa dai rapid un print. Sau poate esti acasa, tocmai ti-ai cumparat imprimanta si vrei sa scapi de cabluri, softuri, drivere pentru Windows si asa mai departe.

Advertisement

Dupa ce ai conectat imprimanta la reteaua WiFi (identica cu cea la care este conectat telefonul), trebuie sa parcurgi cativa pasi simpli, nici macar nu trebuie sa stai langa printer! Pentru acest tutorial, am folosit un smartphone OnePlus 7 PRO si o imprimanta Canon TS5151.

Printare direct de pe telefon, prin WiFi

Deci, te asiguri ca ai conectat la reteaua WiFi ambele dispozitive si ca ai hartie introdusa. Intri in mail, descarci fisierul si apoi il deschizi. Sau te uiti in galeria telefonului sau in locul in care stii ca ai salvat acel fisier ce urmeaza a fi printat.

Dupa ce l-ai deschis, cauti meniul aplicatiei pe care ai folosit-o (de regula sunt cele 3 puncte) apesi acolo si cauti “Printati”. Apesi si ti se va deschide o noua fereastra. De regula, imprimanta ar trebui sa apara automat. Daca nu apare inca, o poti cauta manual.

Advertisement

Vei vedea ca exista si cateva setari, adica poti alege sa printezi alb-negru sau color, fata-verso, formatul hartiei, orientarea, etc. Dupa ce ai facut dupa bunul plac toate aceste setari, apesi pe pictograma ce reprezinta o imprimanta si eventual, dai ok mesajelor care mai pot aparea. Imprimarea prin WiFi ar trebui acum sa inceapa si gata, asta a fost tot!

Advertisement

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un Samsung Galaxy S21 Ultra. Lectura placuta!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Trebuie sa citesti si: