Connect with us

Activarea modului intunecat pe televizorul Samsung Smart TV, o caracteristica populara ce reduce luminozitatea ecranului si astfel, poate ameliora confortul vizual in timpul utilizarii nocturne a televizorului.

Des intalnita si utilizata in cazul telefoanelor mobile, dar putem face asta si daca avem un televizor inteligent de la Samsung, esential este ca el sa ruleze sistemul de operare Tizen.

Samsung ofera o interfata distinctiva pentru utilizatorii sai, similar procedeaza si cu telefoanele lor, interfata cunoscuta sub numele de ONE UI.

Daca detineti un televizor inteligent de la Samsung si doriti sa activati modul intunecat, urmati instructiunile de mai jos. Nu este nimic complicat, nu trebuie sa intram intr-un meniu secret si nici nu aveti ce sa stricati.

Iata cum arata meniul televizorului inainte, dar si dupa aplicarea acestui mod:

Cum sa activezi functia mod intunecat pe televizorul Samsung Smart TV

Cum sa activezi functia mod intunecat pe televizorul Samsung Smart TV

  • Primul pas este sa navigati in meniul de setari al televizorului.
  • Apoi, cautati si selectati optiunea “general”.
  • O fereastra noua se va deschide, aici trebuie sa dati click pe “Accesibilitate”
  • Urmatorul pas este sa selectati “Contrast ridicat”

Cum sa activezi functia mod intunecat pe televizorul Samsung Smart TV

Cum sa activezi functia mod intunecat pe televizorul Samsung Smart TV

Odata ce aceasta optiune este selectata, interfata televizorului se va schimba, adoptand un design cu tonuri inchise. Acesta va fi mai placut pentru ochi, mai ales daca va uitati la televizor pe timp de noapte.

Interfata de culoare deschisa nu va mai reprezenta un disconfort atunci cand navigati in meniul televizorului. Noul design se va extinde asupra intregului meniu. Indiferent daca reglati volumul, accesati diverse aplicatii sau schimbati canalele TV, interfata va ramane la fel.

Daca preferati o interfata care sa fie confortabila pentru ochi dar nu la fel de inchisa la culoare, puteti selecta “inversare culori”.

In cazul in care televizorul vostru este fabricat de un alt producator si nici nu ruleaza acest sistem de operare specific Samsung, puteti sa cautati in meniu. Nu este deloc exclus sa aveti o functie similara deja integrata!

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!