baterie

Iata cum functioneaza aplicatia Shazam, una dintre cele mai populare

Iata cum functioneaza aplicatia Shazam, una dintre cele mai populare

Cum functioneaza aplicatia Shazam, una dintre cele mai populare aplicatii pentru telefoanele mobile cu Android, dar si pe iPhone. Una dintre aplicatiile gratuite care nu ar trebui sa lipseasca din meniu si care in prezent numara peste 500 de milioane de descarcari pe telefoanele cu Android. Aplicatia aceasta a fost cumparata in anul 2017 de catre Apple.

Cum recunoaste Shazam atat de repede o melodie?

Shazam este o aplicație care identifica și are capacitatea de a recunoaste melodiile, fiind suficiente numai cateva secunde pentru a oferi utilizatorului numele piesei si artistul, dar si sa sugereze clipul video pe YouTube sau pe alte platforme. Aplicația folosește o tehnologie de recunoaștere a sunetului pentru a compara semnaturile audio ale unei melodii cu o baza de date si semnaturi audio stocate pe servere.

Iata cum functioneaza aplicatia Shazam, una dintre cele mai populare

Cand un utilizator al Shazam asculta o melodie, aplicația înregistreaza cateva secunde din aceasta și o trimite rapid spre serverele. Apoi, acestea compara semnatura audio a inregistrarii cu semnaturile audio din baza de date Shazam, încercand sa gaseasca o potrivire. Si o face bine aproape de fiecare data!

Mai departe, daca aceasta secventa audio a fost gasita in baza de date, aplicația va afisa numele artistului și titlul melodiei, precum și alte informații relevante. Daca semnatura audio nu poate fi identificata în baza de date Shazam, aplicația va afișa un mesaj prin care anunta ca nu s-a putut gasi o potrivire.