Connect with us

Stiri despre telefoane

Cyanogen + Microsoft = Cortana pentru CyanogenMod

Published

on

Cyanogen + Microsoft = Cortana pentru CyanogenMod

Se pare ca Cyanogen vrea sa ne demonstreze ca CyanogenMod si CyanogenOS pot deveni competitivi pe piata sistemelor de operare. CyanogenMode este destul de cunoscut si utilizat pe telefoanele rootate deoarece este considerat ca fiind cel mai bun custom ROM disponibil, iar asta se reflecta si intr-o statistica a companiei ce ne arata ca are peste 50 de milioane de utilizator, in timp ce CyanogenOS vine preinstalat pe telefoane, nu foarte cunoscute ca ZUK Z1 sau YU Yuphoria, si deci nu are un numa prea mare de utilizatori. Stim ca Cyanogen a avut un acord cu OnePlus pentru ca cea din urma sa isi lanseze telefonul, OnePlus One, cu CyanogenOS preinstalat, acordul nu a durat prea mult, OnePlus fiind fortati sa isi produca propriul sistem, OxygenOS.
Revenind la Cortana, se pare ca nu va fi disponibila pe toate versiunile, ci numai pe CyanogenMod 12.1 si versiunile ulterioare.
maxresdefault
Dupa parteneriatul cu Microsoft, Cortana va fi implementata in sistem, si astfel ar trebui sa se bucure de libertatea intalnita si pe sistemele Windows Phone, pentru a ne oferi o experienta cat mai buna. Se stie ca varianta de Android a Cortanei sufera la unele aspecte.
Se pare ca Cyanogen se indeparteaza tot mai mult de Google, Cortana fiind inlocuitorul asistentului celor de la Google si anume Google Now. Vom vedea in viitor daca Cyanogen se va bucura de o expunere mai larga, si daca mai multe telefoane vor veni preinstalate cu acest sistem, pe care eu il consider unul foarte reusit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des