Connect with us

Vanzarile Dacia au explodat pur si simplu in Europa, dar asta putem spune si despre Romania. Vedeta pare a fi modelul Sandero din generatia a treia, Duster se simte si el excelent, au reusit sa comercializeze chiar si 26.000 de Jogger hibrid, versiune recent lansata.

Si ca sa va faceti o idee mai buna asupra puterii pe care o are acest brand, aflati ca livrarile au crescut cu 140% in Spania, comparatia facuta cu primele 3 luni ale anului trecut. In Franta, vanzarile Dacia au crescut cu 32 de procente, in timp ce in Germania sau Italia, acestea au cunoscut o crestere de “numai” 30%.

vanzari dacia

In primele trei luni ale anului, Dacia a comercializat 171.789 de vehicule, iar cota sa de piata a crescut cu 0,8 puncte procentuale, ajungand la 4,6%. Conform datelor furnizate de companie, aceasta reprezinta cea mai mare crestere a cotei de piata dintre cele 30 de marci incluse in clasamentul ACEA (Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile).

La noi in tara, Spring (model electric) detine o cota de piata de 48,5% pe segmentul vehiculelor electrice, este un procentaj incredibil, dar trebuie sa mentionam ca este cea mai ieftina masina electrica, performantele sale nu sunt foarte stralucite, nici macar la capitolul siguranta nu sta foarte bine, numai 1 stea in testele EuroNCAP.

dacia sandero stepway vanzari

Pe langa noul design care este extrem de atractiv si chiar impunator, unul dintre principalele (poate cel mai mare) avantaje ale marcii Dacia este pretul accesibil al modelelor pe care le fabrica, producatorul alegand se concentreaza pe oferirea de autovehicule functionale si practice, la un pret competitiv.

Se pune accent destul de mare pe simplitatea si fiabilitatea modelelor sale, chiar daca sunt voci care sutin exact invers, ma refer la fiabilitate. Autoturismele sunt construite pentru a fi usor de utilizat, cu functii si tehnologii care nu sunt complicat de intretinut si nici scumpe. Acest lucru ajuta la reducerea costurilor de intretinere si la cresterea atractivitatii modelelor Dacia. De aici apar si vanzarile acestea record.

sursa foto

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!