Connect with us

Stiri despre telefoane

Dacia Spring EuroNCAP, a obtinut numai o stea la test, video

Published

on

Dacia Spring EuroNCAP, a obtinut numai o stea la test – Veste extrem de neplacuta pentru producator si pentru posesori sau pentru cei ce se gandesc sa-si cumpere un autoturism electric produs de Dacia. Din pacate, a reusit sa obtina numai 1 stea din 5. Nu stiu daca este ok sa spun “a reusit”, dar…atat a putut.

Desigur, este un vehicul urban si sansele de a face un accident la viteze mai mari sunt reduse. Insa, socul este si mai mare pentru Renault. Modelul ZOE (facelift) a obtinut ZERO stele din 5! Clipul postat de catre cei de la Euro NCAP poate fi vazut mai jos:

Dacia Spring EuroNCAP

Advertisement

“Performanța testelor de impact este de-a dreptul problematică, cu risc ridicat în ceea ce privește apariția unor răni la nivelul pieptului șoferului și capul pasagerului din spate, care pun viața în pericol în cazul unui impact frontal. O protecție slaba a pieptului în caz de impact lateral. Performanța mediocra si în testele de impact și tehnologia slaba de prevenire și evitare a accidentelor au avut ca rezultat o evaluare de doar o stea pentru Dacia Spring” 

Pe site-ul oficial sunt disponibile mult mai multe detalii in legatura cu acest test si cu scorurile obtinute, puteti face o vizita in cazul in care sunteti mai interesati in legatura cu acest subiect. Iata alte cateva date:

  • Protectia pasagerilor – 49%
  • Protectia copiilor (pasageri) – 56%
  • Sisteme de asistenta – 32%
  • Protectie pietoni – 39%

Si cateva comentarii disponibile tot pe platforma respectiva:

Advertisement

Habitaclul Spring-ului a rămas stabil în testul de compensare frontală. Citirile mai multor parametri în picioarele manechinelor au fost ridicate, indicând o protecție slabă, iar structurile din tabloul de bord prezentau un risc de rănire pentru ocupanții de diferite dimensiuni și pentru cei care stau în poziții diferite.

Impact frontal – 6 puncte din 16 / Dacia Spring EuroNCAP

“Protecția pieptului manechinului șoferului a fost, de asemenea, evaluată ca slabă, pe baza citirilor compresiei toracice în timpul testului. Bazinul șoferului a fost, de asemenea, prost protejat, cu citiri false depășind valorile recomandate.”

Protectie copii – 56%

Advertisement

În testul barieră rigidă pe toată lățimea, capul pasagerului din spate a fost penalizat în măsura în care a pe care a avansat, iar protecția a fost evaluată drept slabă. Protecția pieptului a ambilor ocupanți a fost evaluată ca fiind marginală, pe baza măsurători ale compresiei.

Dacia Spring EuroNCAP – Impact lateral / 10.6p/16p

Atât la testul de barieră laterală, cât și la impactul mai sever cu stâlpul lateral, compresia nervurilor a indicat marginală nivelurile de protecție a pieptului, dar cea a altor zone critice ale corpului a fost bună. Spring nu este echipat cu un airbag central care să protejeze împotriva leziuni la impact lateral. Testele pe scaunele din față și tetierele au demonstrat o bună protecție împotriva unei coliziuni din spate.

Advertisement

Protectie pietoni – Dacia Spring / 39%

Dacia Spring are un sistem avansat eCall care a îndeplinit parțial cerințele Euro NCAP, dar mașina nu are sistem de frânare multi-coliziune pentru a preveni impacturile secundare. Scorul a fost penalizat pentru forțele mari necesare deschiderii ușii dupa impact.”

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des