Connect with us

Stiri despre telefoane

De ce OnePlus nu vrea 7 ani de actualizări de Android

Published

on

Una dintre cele mai recente și discutate tendințe este durata de viață a actualizărilor software pentru telefoanele mobile.

De-a lungul anilor, acesta a fost un punct sensibil pentru sistemul de operare Android, cu majoritatea producătorilor oferind doar doi sau trei ani de actualizări. Această practică a scurtat ciclul de viață al produselor, punând presiune pe consumatori să înlocuiască dispozitivele mai frecvent decât ar fi necesar.

Recent, această tendință a început să se schimbe, cu companii precum Samsung care promit până la șapte ani de actualizări software pentru noile lor modele, precum generația Galaxy S24. Mișcarea depășește abordările anterioare, punând presiune pe alți producători să urmeze exemplul.

Advertisement

Totuși, nu toți producătorii sunt de acord cu această direcție, așa cum reiese din declarațiile recente ale președintelui OnePlus, Kinder Liu, într-un interviu acordat pentru Tom’s Guide.

Mai puține actualizări pentru telefoane = mai bine?

De ce OnePlus nu vrea 7 ani de actualizări de Android

De ce OnePlus nu vrea 7 ani de actualizări de Android

OnePlus, recunoscuta pentru performanța bună a telefoanelor sale datorită sistemului de operare “curat” și hardware-ului avansat, a optat pentru o abordare diferită, oferind patru ani de actualizări atât pentru sistemul de operare, cât și pentru corecțiile de securitate.

Răspunsul lui Liu la întrebarea despre lipsa angajamentului pentru șapte ani de actualizări oferă o perspectivă interesantă. Comparând telefonul cu un sandviș, Liu sugerează că, deși software-ul (umplutura) ar putea rămâne “bun de mâncat” peste șapte ani, experiența utilizatorului (pâinea) ar putea deveni “mucegăită” după patru ani, făcând inutilă o politică de actualizare pe termen atât de lung.

Desigur, este o metaforă, dar subliniază ceva interesant: capacitatea hardware-ului de a suporta multiple actualizări de sistem fără a compromite performanța și experiența utilizatorului.

Advertisement

În ciuda componentelor de ultimă generație disponibile pe telefoanele de top, există îngrijorări că Android, cunoscut pentru cerințele sale relativ mari de resurse, ar putea nu gestiona eficient resursele pe termen lung.

Pe de o parte, extinderea duratei de viață a actualizărilor software poate reduce deșeurile electronice și promova o mai mare sustenabilitate. Pe de altă parte, trebuie să se asigure că dispozitivele rămân performante și plăcute de utilizat pe parcursul acestei perioade extinse.

Oricum, 7 ani de zile pare totuși ceva exagerat, poate și cu tentă de marketing. Si nici nu cred ca cineva va utiliza chiar așa de mult un smartphone, indiferent de nume. Cred ca 3 sau 4 ani de zile sunt suficienți.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des