Connect with us

Au inceput sa apara in mediul online o serie de informatii referitoare la un nou model produs de Dacia in colaborare cu Renault, acest model urmand sa concureze cu suv-uri precum Nissan Juke sau Ford Puma. Ca dmensiuni, este posibil sa fie putin mai mic ca noua generatie de Duster, dar usor mai mare in comparatie cu actuala Dacia Sandero Stepway.

Intr-un interviu pentru publicatia Auto Express, Xavier Martinet, vicepreședinte pentru vanzari și operațiuni al Dacia la nivel global a declarat urmatoarele: Încercam sa departajam modelul Sandero de Sandero Stepway, deja incercam sa facem asta in mod regulat, dar credem ca exista loc pentru a le diferenția mai mult, undeva intre un Stepway și un Duster”.

dacia bigster 2025

Ne putem astepta ca noua generatie de Stepway sa faca inca un mare pas spre segmentul SUV-urilor si va prelua unele elemente de la Dacia Bigster (foto sus), model deja anuntat oficial si care va fi prezentat anul viitor. Asta inseamna ca ne vom astepta la o combinatie intre Bigster, noua generatie de Duster si actualul Sandero, Dacia urmarind sa acopere toate segmentele posibile.

Dacia Stepway SUV

dacia stepway 2023

Un viitor SUV Stepway de dimensiuni mai mici fabricat pe un sasiu Renault-Nissan CMF-B ar putea fi dotat cu motorul 1.0 TCe 90 cu trei cilindri, turbo pe benzina sau cu GPL, este luat in calcul inclusiv o configuratie hibrida de 1,6 litri, o versiune a motorizarii prezente acum pe Jogger.

Noua Dacia Stepway SUV, rivala cu Nissan Juke sau Ford Puma

Intrebat si daca vom mai vedea o noua generatie de motoare cu combustie interna pe gama Dacia Sandero inainte de eventuala interzicere din 2035 in Europa a acestor motoare, Martinet a spus: „Da, vom incerca sa oferim asta.” Dar avand in vedere ca in 2020 a fost prezentata o noua gama Dacia Logan (foto sus) si Dacia Sandero pe o noua platforma si peste 2 ani este asteptat un facelift mai important, noul SUV Stepway ar fi asteptat abia in anul 2027, poate 2028.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!