Connect with us

Tutoriale telefon

De ce reactioneaza ecranul telefonul la atingerea cu degetul?

Published

on

De ce reactioneaza ecranul telefonul la atingerea cu degetul? Este o intrebare buna, sunt convins ca nu toata lumea stie care este acest mister! Insa, toti ne-am aflat in urmatoarea situatie:

Este deosebit de frig afara si ai nevoie de telefonul tau. Probabil cauti o adresa, scrii un mesaj, sau poate chiar vrei sa dai un telefon.
De ce reactioneaza ecranul telefonul la atingerea cu degetul?

Pe masura ce butonezi telefonul, iti dai seama ca gesturile tale sunt inutile chiar daca bateria este incarcata. Iti dai jos manusile si ca prin minune, totul functioneaza ok! Insa dupa nu mult timp, degetele iti amortesc din cauza frigului. Automat, te intrebi de ce nu functioneaza manusile cu dispozitivele (majoritatea) touchscreen.

Raspunsul se afla in tipul de display intalnit pe majoritatea telefoanelor mobile moderne. Este un ecran capacitiv. Spre deosebire de cele rezistive care functioneaza cu un stilou si se bazeaza pe presiunea ce apasa pe display, cele capacitive au nevoie de contactul cu un obiect care conduce electricitate pentru a functiona.

Advertisement

De ce reactioneaza ecranul telefonul la atingerea cu degetul?

Pe scurt, ecranele capacitive functioneaza in felul urmator:
Corpul uman este un conductor electric neomogen, a carui rezistenta globala este data de suma rezistentelor partiale a tesuturilor si organelor!

Practic, suprafața ecranului este acoperita cu un material conductiv. Deoarece corpul uman este un conductor electric, atingerea ecranului duce la o schimbare a capacitatii pe care telefonul o poate masura pentru a spune cand și unde ai atins. Acest lucru explica de ce niciunul dintre celelalte obiecte pe care le-ai incercat nu a funcționat.

De ce reactioneaza ecranul telefonul la atingerea cu degetul?

Purtand manusi obisnuite, blochezi practic conductivitatea electrica naturala a corpului.

Advertisement

Sunt insa si cateva metode pentru a depasi aceasta problema:

  • 1 – folosirea de manusi fara varfuri
  • 2 – folosirea unui stylus special
  • 3 – instalarea de adaptoare aftermarket in manusi (butoane conductoare cusute in fibra manusii)
  • 4 – purtarea de manusi speciale care conduc electricitatea
  • 5 – urmaresti clipul de mai jos si iti faci singur o pereche de manusi 😉

Ultima solutie, este si cea mai scumpa. Iti poti cumpara un telefon care depaseste aceasta bariera si care poate fi folosit atunci cand porti manusi. Nu sunt multe modele care sparg aceasta bariera si in general, sunt telefoane de top.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des