Connect with us

Am sa-ti spun cateva argumente in acest articol si vom discuta despre ce trebuie sa-ti restartezi telefonul periodic. Poate nu chiar zilnic, dar o data la cateva zile chiar este recomandat sa o faci, indiferent daca ai un super-mega-ultra flagship, sau daca detii un telefon cu Android ceva mai slabut.

Folosim telefoanele pentru a ne conecta la internet, trimitem mesaje, facem poze, instalam tot felul de aplicatii, descarcam fisiere si ce mai vreti voi, facem orice pana la urma cu un smartphone, chiar ne platim carburantul sau ne comandam manacrea. Dar trecem cu vederea multe aspecte ce tin de “sanatatea” aparatului. Haideti sa le analizam pe rand.

De ce sa-ti restartezi telefonul din cand in cand?

Atentie! Am scris “restartare” si nu “resetare” nu incurcam termenii! Una dintre cele mai evidente beneficii ale restartarii periodice a telefonului Android este imbunatatirea performantei acestuia, in special a memoriei RAM. Cand folosim telefonul pentru o perioada indelungata fara sa-l restartam, aplicatiile si procesele raman deschise in fundal, consumand resurse si incetinind dispozitivul.

De ce trebuie sa-ti restartezi telefonul chiar acum, beneficii

Daca-ti restartezi telefonul, se inchid toate aplicatiile si procesele, eliberand memoria RAM si imbunatatind performanta generala. Poate preveni, erorile si blocarea aplicatiilor. Pe masura ce-l folosim, unele aplicatii pot avea erori sau pot ramane blocate din cauza unor probleme temporare.

Un alt beneficiu este economisirea bateriei. Aplicatiile care ruleaza in fundal consuma energie, iar acest lucru poate afecta durata de viata a bateriei telefonului. Prin repornire, inchidem aceste aplicatii si procese, economisind astfel energie si prelungind durata de viata a bateriei. Degeaba le inchideti voi din fundal, unele procese raman active mult si bine!

Producatorii (sau Google) lanseaza periodic actualizari de sistem minore care imbunatatesc performanta, securitatea si stabilitatea aparatului. Un reboot poate ajuta la aplicarea acestor actualizari si la asigurarea functionarii optime a sistemului de operare.

De ce trebuie sa-ti restartezi telefonul chiar acum, beneficii

Pe masura ce utilizam telefonul, acesta acumuleaza fisiere temporare si cache, care pot incetini dispozitivul si pot ocupa spatiu de stocare. Restartarea periodica a telefonului poate ajuta la eliminarea acestor fisiere si la eliberarea spatiului de stocare.

Uneori, terminalul nostru Android poate intampina probleme de conectivitate la retele Wi-Fi, GPS, Bluetooth, 4G, 5G, etc. Daca restartezi telefonul din cand in cand, poate ajuta la rezolvarea acestor probleme si te asiguri ca dispozitivul se conecteaza corect la retelele disponibile si ca functiile lucreaza in mod corespunzator.

Si nu in ultimul rand, prin inchiderea aplicatiilor (sau a telefonului) si a notificarilor pentru o scurta perioada, va oferiti o sansa sa va detasati de tehnologie si sa va concentrati asupra altor activitati sau responsabilitati. Acest lucru poate contribui la mentinerea unui echilibru sanatos intre viata personala si cea profesionala. Nu uitati asta, faceti pauze!

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!