Connect with us

Tutoriale telefon

Cum sa rezolvi problemele cu unele aplicatii de pe telefon care nu mai merg

Published

on

Problemele cu aplicatiile se rezolva si cu stergere memoriei cache, neplaceri pot aparea cu absolut toate aplicatiile pe care le aveti instalate pe telefonul mobil si cauzele pot fi multiple. Din fericire, intr-o proportie foarte mare, putem scapa de aceste probleme intr-un mod foarte simplu.

Recent, cineva m-a intrebat ce sa faca cu galeria foto, aceasta refuza sa mai arate pozele de pe telefon. Cand deschidea aplicatia, pe display erau afisate imagini albe si atat. Dar este numai un exemplu, aplicatiile pot refuza sa lucreze asa cum trebuie din mai multe motive. In special, daca sunt intens folosite si nu foarte bine optimizate. Insa nu este o regula.

De fiecare data cand deblocati telefonul si accesati o aplicatie sau un joc, aparatul trebuie sa acceseze si sa recupereze foarte rapid cateva informatii estentiale. Un anumit cont, diverse date, optiuni, etc. O buna parte din datele stocate de o anumita aplicatie, sunt pastrate in memoria cache. Cu trecerea timpului, aceasta aduna tot mai multe fisiere, memoria se umple si aplicatia refuza sa functioneze sau o face greu, poate deloc.

Advertisement

Cum sa rezolvi problemele cu unele aplicatii de pe telefon care nu mai merg

Acum, pentru a rezolva problema, incercam sa stergem aceasta memorie si ne vom lega tot de aplicatia de camera, este numai un exemplu. Atentie, nu stergem datele stocate. Asta inseamna ca nu vom pierde informatii esentiale (conturi, parole, etc). Pentru a reimprospata o aplicatie, trebuie sa parcurgem pasii (pot sa difere usor in functie de interfata utilizator):

Problemele cu aplicatiile – rezolva rapid

Intrati in sterari si cautati aplicatii.

Acolo, selectati sa le vedeti pe toate. Spre exemplu, sunt unele aplicatii de sistem ce nu apar pe ecranul de start al telefonului. Insa si acestea pot fi configurate.

Advertisement

Apoi, dupa ce ati gasit aplicatia, apasati pe ea.

Ar trebui sa se deschida o fereastra noua in care sa scrie “spatiul de stocare si memoria cache”.

Apasati pe “goliti memoria cache”. Observati ca inainte de a sterge, erau peste 400 MB stocati.

Advertisement

Dupa ce am sters memoria, aplicatia a devenit mai vioaie. Retineti ca este numai un exemplu, puteti sa dati un boost aproape oricarei aplicatii.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des