baterie

De ce un telefon fara Google nu este foarte atractiv in 2020?

De ce un telefon fara Google nu este foarte atractiv in 2020?

Ce insemna un telefon acum 50 de ani? Sau mai bine spus, care a fost scopul unui telefon? Conform wikipedia.ro, “telefonul este un mijloc de comunicare care transmite și recepționează sunete la distanță. Cel mai adesea telefonul este folosit pentru a transmite vocea umană, dar poate fi folosit și la transmiterea altor tipuri de sunete.”

Dar ceea ce vedeti scris mai sus, putem aplica aparatelor mult mai vechi. De peste 10 ani, avem si dispozitive de tip smartphone, adica telefoane inteligente. Este tot un telefon, mijlocul de comunicare de baza a ramas, numai ca este vorba despre un dispozitiv mult mai avansat.

Cand spui Google, spui Android. Cand spui Android, te gandesti automat la Google Play si la multitudinea de aplicatii pe care le poti descarca. Te gandesti la YouTube, la Gmail, la retele de socializare, la Google Maps si lista poate continua.

De ce un telefon fara Google nu este foarte atractiv in 2020?

Fara Google, un telefon mobil este mult mai trist. De ce? Cati dintre noi utilizeaza telefonul mobil ca un simplu telefon? Ma refer strict la functia de telefonie (sau mesaje text).

Daca cineva ar face o statistica la nivel mondial, cred ca cifrele ar fi mai mult decat interesante. Nu stiu daca exista astfel de date, dar cred ca mai mult de 80% din timp, nu folosim acest gadget pentru a purta conversatii telefonice.

Il folosim pentru YouTube, multe retele de socializare, navigare via GPS, filme, jocuri, camera foto, etc. Si Google detine controlul asupra multor aplicatii populare, fara pic de dubii. Deci, ce rost are sa “ne legam la cap” si sa cumparam telefoane care nu au un suport Google Play?

Numai pentru a fi diferiti sau numai pentru ca avem o oarecare certitudine si ne bazam pe tutorialele prezente pe YouTube, cele ce teoretic ne ajuta sa avem acces la aplicatiile populare?

Deci, cel putin acum, in 2020, un telefon mobil fara Google, este unul parca neterminat (chiar daca ruleaza Android), simti mereu ca iti va lipsi ceva. Vestea buna este ca stii ceea ce iti lipseste.