Connect with us

Stiri despre telefoane

Pozele făcute cu telefonul nu ar prezenta chiar realitatea

Published

on

Recent, un oficial Samsung a făcut declarații care au generat ceva controverse, mai ales că acestea sunt legate de natura și autenticitatea imaginilor captate cu ajutorul camerelor de pe telefonul mobil.

În cadrul unui interviu acordat pentru TechRadar, Patrick Chomet, vicepreședintele executiv al Samsung, a discutat despre rolul inteligenței artificiale și al algoritmilor în procesul de captare a imaginilor, subliniind că în era digitală, conceptul de “imagine reală” este, în esență, învechit.

Referindu-se la un videoclip popular al YouTuber-ului Marques Brownlee, care abordează autenticitatea imaginilor lunii realizate cu telefoanele de top, Chomet a pus sub semnul întrebării ideea unei “imagini reale”.

Advertisement

Ideea unei “imagini reale” este pusă sub semnul întrebării

Pozele făcute cu telefonul nu ar prezenta chiar realitatea

Pozele făcute cu telefonul nu ar prezenta chiar realitatea

El argumentează că datorită tehnologiei avansate implicată în procesul de captare a imaginilor – inclusiv senzorii și algoritmii de procesare – ceea ce obținem ca rezultat final este întotdeauna o reconstrucție bazată pe datele captate, nu o replică exactă a realității.

Chomet a explicat că indiferent de setările sau tehnologiile aplicate, fie că este vorba de optimizare prin AI pentru zoom, focalizare automată sau ajustări de scenă, rezultatul final este influențat de intervenția tehnologică.

Dezbaterile despre autenticitatea imaginilor capătă noi dimensiuni, întrucât toate telefoanele moderne recurg la tehnici complexe pentru îmbunătățirea calității imaginilor, de la reducerea zgomotului și îmbunătățirea luminozității, până la ajustarea automată a culorilor și contrastului în funcție de scenă.

De aceea, cred că mai este cale lungă pană în momentul in care un smartphone va face poze mai bune ca un DSLR, am susținut mereu asta!

Advertisement

Chomet spune că Samsung își propune să ofere utilizatorilor două lucruri esențiale: capacitatea de a captura momente și posibilitatea de a crea noi realități, fiecare având la bază tehnologii avansate, inclusiv AI.

În plus, menționează importanța reglementării inteligenței artificiale și inițiativa Samsung de a contribui la acest proces, inclusiv prin adăugarea de filigrane pe imagini pentru a distinge între cele captate tradițional și cele generate sau editate prin AI.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des