Connect with us

Stiri despre telefoane

De unde cumpara Guvernul cele 250.000 de tablete? Cine le primeste?

Published

on

De unde cumpara Guvernul cele 250.000 de tablete? Cine le primeste?

250.000 de dispozitive, in special tablete. Despre asta este vorba si clar, un contract “gras”. Insa, cine-l va semna, cine va beneficia de aceste tablete?

Pentru inceput, trebuie sa stiti ca aceste gadgeturi nu vor fi facute cadou. Ele vor fi predate anumitor elevi si numai in baza unui contract de comodat. Dupa un an de zile (cu posibilitatea de prelungire), ele vor trebui returnate.

Monica Anisie, Ministrul Educației, a semnat deja ordinul prin care da stratul programului „Școala de Acasa”. Elevi vor primi tableta, numai in conditiile in care ei nu dețin un dispozitiv electronic ce are o conexiune la internet sau nu au unul in utilizare proprie.

Advertisement

Distribuirea acestor tablete se va face numai in baza unei cereri si a unei declaratii (birocratie…). Declaratia va fi data de parinte, sau de catre elevul major.

Cine are sanse sa puna mana pe contract?

Conform datelor publice, tabletele respective trebuie sa suporte atasarea unei tastaturi, sa aiba un sistem de operare instalat si posibilitatea de conectare la o retea de telefonie.

Huawei are posibilitatea de a participa?

Tabletele respective vor trebui predate cu sistem de operare Android 10 preinstalat, si neaparat sa aiba magazinul de aplicatii Google Play preinstalat si in plus, aplicatiile PowerPoint, Excel, PDF, Word. Cred ca vor trebui sa suporte aplicatiile Google Meet / Google Classroom.

Advertisement

Monica Anisie: ministrul Educatiei si Cercetarii

De ce am amintit anterior de Huawei? Deoarece aceste dispozitive, trebuie sa fie certificate GMS (Google Mobile Services). Deci, ar trebui cautata o tableta compatibila si eventual, una care sa suporte actualizarile aplicatiilor amintite anterior.

De unde ar putea achizitiona Guvernul aceste tablete?

Cele mai mari sanse le au tot operatorii de telefonie mobila, la licitatie participa inclusiv Vodafone, Orange si Telekom. Castigatorul, va trebui sa asigure 250.000 de tablete, valoarea contractului este de aproximativ 126.000.000 lei (fara TVA).

Advertisement

De unde cumpara Guvernul cele 250.000 de tablete? Cine le primeste?

Specificații tehnice aferente caietului de sarcini

Tehnologie ReteaGSM / HSPA / LTE, va functiona in orice retea publica de telefonie mobila.
Cartela SIM1 slot pentru cartela SIM accesibil din exterior, compatibil cu modelul de SIM ofertat
2GDA
3GDA
4GDA
CarcasaGrad de rigizitate/rezistenta crescut. Spate aluminiu, rama de aluminiu sau carcasa speciala care sa protejeze tableta in cazul unei caderi accidentale de la minim 70cm – demo in procesul de achizitie.
EcranEcran IPS LCD capacitiv minim 16M culori, 1200 x 1920 pixels, 16:10 ratio cu densitate minim 200 ppi, dimensiune 10”, raportul dintre corpul tabletei si ecran de minim 70%
Sistem operareAndroid versiune 10
Tip extensii suportateTXT, EPUB, PDF, WORD, EXCEL, POWERPOINT, JPG, JPEG, GIF, BMP, PNG, MP3, WMA, WAV, OGG, FLAC, AC-3, MEPG 1/2/4, H.263/H.264
CPUOcta-core 1.8 GHz, 64bit
Memorie32GB interna, 3GB RAM
Memorie externaSlot dedicat microSD / microSDXC cu suport pana la 128GB
WLANWi-Fi 802.11 b/g/n/ac
Bluetooth4.2
GPS A-GPS, GLONASS
Camera foto spate5MP, AF, inregistrare video 1080p@30fps
Camera foto fata2MP
SunetIncorporat difuzor, conectivitate jack 3.5mm
MicrofonIncorporat
USBUSB Type-C
BaterieLi-Po 5000 mAh, 250 ore standby, 5 ore in utilizare, conectata la internet
Valori SAR EU1.0 W/kg (corp)
Greutate550g

Abonament internet mobil inclus pentru 24 luni

TipCartela SIM, Micro-SIM, Nano-SIM
Trafic internet inclus in abonamentul lunarNelimitat pe teritoritoriul Romaniei si nerestrictionat
Viteza4G
Acoperire retea 4GAcoperire zone locuite de cel putin 95% din populatia Romaniei

Tabletele ofertate vor avea un sistem de management la distanta centralizat care să permită minim: instalarea/dezinstalarea aplicațiilor, restricționarea accesului la anumite aplicații, configurarea aplicatiilor instalate, localizarea dispozitivelor, blocarea acestora in cazul unor evenimente neprevazute, totul prin intermediul unei interfete unice de adimistrare.

Advertisement

Aplicațiile de tip mobile device management (MDM) vor fi preinstalate și perconfigurate. La intializarea tabletei, aceasta va fi disponibilă automat pentru administrare în platforma MDM.

Tabletele vor fi livrate cu SIM inserat, serviciile active si PIN dezactivat.

Furnizorul va pune la dispozitia autoritații contractante un tabel centralizat cu seria tabletei asociată cu seria SIM, numărul de telefon si codul IMEI.

Advertisement

Garanția produsului să fie de minim 2 ani, iar garanția producătorului de a asigura componente și service autorizat la nivel național pentru modelul de tabletă și accesorii livrate să fie de minim 3 ani.

Toate produsele ofertate și care vor fi livrate trebuie să fie noi, nefolosite, și să indeplinească toate cerințele si specificațiile tehnice solicitate prin prezentul caiet de sarcini.

Ofertantul poate oferta produse cu caracteristici tehnice și performanțe superioare celor solicitate prin prezentul caiet de sarcini, dar nu va putea oferta o soluţie alternativă. Ofertele alternative nu sunt permise.

Advertisement

Ofertantul poate oferta produse cu caracteristici tehnice și performanțe superioare celor solicitate minimal prin prezentul caiet de sarcini deoarece criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preț iar în strategia de contractare sunt detaliați factorii de evaluare tehnici care sunt luați în calcul la aplicarea criteriului de atribuire (80% componenta financiară și 20% componenta tehnică).

Nu se poate oferta o soluţie alternativă, inferioară parțial sau total soluției minimale. Ofertele alternative care nu respectă cerințele minimale nu sunt permise.

Pe tableta vor fi inscripționate, la loc vizibil, IMEI-ul și seria tabletei.

Advertisement

Pe cutia (ambalajul) acesteia vor fi inscripționate, la loc vizibil, IMEI-ul și seria tabletei, atât cu caractere alfanumerice cât și cu cod de bare.

Alte informații:

Termenul și condițiile de livrare, ambalare, transport și asigurare pe durata transportului, precum și o justificare în acest sens: Termenul de livrare este de cel târziu 10 septembrie. Asigurarea acoperă riscurile fizice la transport până la predarea efectivă a tabletelor la ISJ-uri/ISMB.

Advertisement

Contractantul va ambala și eticheta produsele furnizate astfel încât sa prevină orice daună sau deteriorare in timpul transportului acestora către destinația finală, în caz contrar furnizorul va suporta toate daunele produse prin deprecierea cantitativă și calitativă a produselor.

Ambalajul trebuie prevazut astfel incat sa reziste, fara limitare, manipularii accidentale, expunerii la temperaturi extreme, sarii si precipitatiilor din timpul transportului si depozitarii in locuri deschise. In stabilirea marimii si greutatii ambalajului Contractantul va lua in considerare, acolo unde este cazul, distanta fata de destinatia finala a produselor furnizate si eventuala absenta a facilitatilor de manipulare la punctele de tranzitare.

Transportul si toate costurile asociate sunt in sarcina exclusiva a contractantului. Produsele vor fi asigurate impotriva pierderii sau deteriorarii intervenite pe parcursul transportului si cauzate de orice factor extern.

Advertisement

Contractantul este responsabil pentru livrarea in termenul agreat al produselor si se considera ca l-a luat in considerare toate dificultatile pe care le-ar putea intampina in acest sens si nu va invoca nici un motiv de intarziere sau costuri suplimentare.

Marfa trebuie insotita obligatoriu de factura in original, avizul de insotire a marfii si de documentele de atestare a calitatii produselor, conform legislatiei in vigoare, in functie de natura produsului.

Testarea echipamentelor: prezentarea unei mostre pentru verificarea funcționării aplicațiilor.

Advertisement

Condițiile de mentenanță a dispozitivelor electronice în perioada de garanție și de asigurare a suportului tehnic din partea ofertantului declarant câștigător: Trebuie asigurate centre autorizate de predare în service a dispozitivelor electronice minim la nivelul fiecărei reședințe de județ.

Informații privind mediul în care este operat produsul: utilizare in scop strict didactic de catre elevi la domiciliu in perioada cursurilor on-line precum si in cadrul unităților de învățământ.

Modalitatea de conexiune la internet: la domiciliul elevilor prin intermediul SIM de date în rețeaua 4G sau prin wi-fi.

Advertisement

Documente care însoțesc livrarea produselor letric sau în format electronic: manual de utilizare, dosar tehnic, certificat de conformitate, certificat de calitate, marcaje și certificare CE, certificatul de garanție cu adresele centrelor de service autorizate de producător.

Factorii de evaluare tehnici ai ofertelor prezentate:

Memoria internă: 64 GB în loc de 32 GB: 5 puncte (capacitatea internă de stocare mărită);

Advertisement

RAM: 4 GB în loc de 3 GB: 5 puncte (încarcarea mai rapidă a aplicațiilor)

Garanție: 36 luni în loc de 24 luni: 5 puncte (asigurarea unui an în plus de utilizare).

sursa foto

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. goe

    august 19, 2020 at 13:02

    Specificatiile par luate direct de la Lenovo Tab M10 TB-X605L, dar mai sunt pe piata libera vreo 2 modele de la Huawei si Lenovo.
    Doar daca nu vine vreun producator mai necunoscut cu un lot zdravan gata importat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des