baterie

Aplicatiile Google Meet si Google Classroom, teme online de acasa

Aplicatiile Google Meet si Google Classroom, teme online de acasa

Aplicatiile Google Meet si Google Classroom, teme online de acasa

Recent, am discutat despre platforma Siiir adma.ro, cea oficiala prin intermediul careia profesorii pot interactiona cu cei mici. Le pot trimite teme si elevii le incarca in momentul in care le-au rezolvat.

Platforma respectiva, se bazeaza tot pe Google, mai exact pe Google Classroom. Trebuie folosit un cont de google, cont la care “lipim” contul elevului, cel pe care l-am primit (sau creeat) in momentul in care am accesat pentru prima data cand ne-am conectat la Siiir adma.ro.

Aplicatiile Google Meet si Google Classroom, teme online de acasa

Nu este chiar simplu si am observat ca mai sunt parinti/elevi care au avut dificultati in accesare. In acest articol, discutam despre aplicatiile pentru telefon.

Google Classroom identica cu versiunea pentru web / PC.

Google Meet – cea cu care elevii se pot vedea cu profesorul/invatatorul, printr-o sesiune video online.

Aplicatiile Google Meet si Google Classroom, teme online de acasa

Ambele sunt gratuite si se pot descarca din Google Play, am pus link la finalul acestui articol. Recomand a se folosi aceste versiuni in cazul in care interactiunea se realizeaza cu ajutorul unui telefon mobil. Sunt mai bine optimizate pentru un astfel de dispozitiv.

Google Meet

O parte dintre elevi, deja au primit de la cadrele didactice un link care va trebui accesat pentru sectiunea video online. Acel link ar trebui sa contina si codul necesar conectarii. In caz contrar, va fi necesar sa-l intorduceti manual.

Atentie! Inainte, va trebui sa te conectezi cu contul corect in Google Classroom! In caz contrar, sesiunea video nu va incepe sau veti primi diverse erori. Dupa ce ati accesat linkul, aplicatia va deschide camera foto frontala, si veti putea activa/dezactiva microfonul sau camera video.

In rest, nu prea sunt setari de facut, este destul de simplu de folosit, iata si cateva capturi de ecran (aplicatia Google Meet):

Google Classroom

Probabil ca este mai cunoscuta si asta deoarece deja multi au folosit-o in versiunea web, adica pe PC. Varianta pentru mobil, este aproape identica dar poate fi accesata mai rapid, datele ramanand salvate si nu mai trebuie sa intri mereu pe PC/laptop, in browser si sa parcurgi toti pasii conectarii.

Lesne de inteles, pentru a functiona corect, va trebui sa fie asociata cu contul elevului, cel personal sau atasat contului pe care deja parintele il are. Un alt avantaj este cel dat de posibilitatea de a primi notificari atunci cand cadrul didactic posteaza ceva. Notificarile pot fi activate din zona de setari, iata si cateva capturi de ecran:

In cazul in care nu puteti vizualiza atasamentele pe care le-ati postat dvs/colegii sau profesorii, exista o rezolvare simpla. Pur si simplu, trebuie sa atingeti casuta care cuprinde postarea respectiva si vi se va deschide o noua pagina in care sunt disponibile fisierele atasate! Ar fi indicat ca pe telefonul mobil sa aveti instalate aplicatiile Adobe Acrobat Reader: PDF Viewer, Editor & Creator si Excel / Word