Acasă Stiri despre telefoane Despre plecarea Telekom din Romania, cine ar prelua clientii

Despre plecarea Telekom din Romania, cine ar prelua clientii

6

Despre plecarea Telekom din Romania – Este o stire pe care am anuntat-o inca de dimineata (22.05.2019) si iata ca acum, detaliile incep sa fie din ce in ce mai multe. Si pentru ca totul sa fie ok, tin sa precizez ca NU exista o declaratie oficiala in acest sens.

De altfel, nu cred ca cineva de la Telekom Romania ar iesi la TV sau in presa si sa spuna raspicat ca vor sa plece de la noi din tara. Informatiile sunt pe surse, inclusiv unele guvernamentale, asa cum sustin cei de la economica.net.

Si pe plan international se discuta despre iesirea nemtilor de la Telekom, acolo unde a ajuns dupa cumpararea companiei grecești OTE. In Romania, COSMOTE a activat pana in data de 13 septembrie 2014.

“Grupul elen OTE, prin intermediul caruia gigantul german Deutsche Telekom (DT) controleaza Telekom Romania ar fi demarat negocieri pentru vanzarea grupului format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom cu afaceristul bulgar Spas Roussev“, a scris la sfarsitul lui ianuarie 2019 capital.bg, stire preluata şi de presa romaneasca. sursa: economica.net

Despre plecarea Telekom din Romania

Motivele pentru care cei de la Telekom Romania nu au performat foarte bine la noi in tara, probabil ca nu le vom afla niciodata. Stim ca au incercat tot felul de campanii mai mult sau mai putin reusite, au fost chiar si sponsor principal al emisiunii Romanii Au Talent.

8 ani la rand au sponsorizat cea mai urmarita emisiune de divertisment din Romania, in 2019 au spus stop. Retineti ca cine va prelua clientii Telekom Romania, va deveni automat operatorul nr.1 in Romania, ganditi-va ce inseamna acest aspect.

Si apropo de preluare, compania Telekom se afla discutii pentru vanzarea afacerilor de la noi din tara cu Orange Romania, RCS&RDS, dar si cu Spas Roussev. Acesta reprezinta unui fond de investitii rusesc, cel ce a cumparat Telekom in Albania. Telekom spera sa obtina un milliard de euro pe acţiunile deţinute in Romania, dar conform pietii, nu vor obtine mai mult de 400 milioane euro.

Despre plecarea Telekom din Romania – Este destul de complicat, mai ales ca si statul roman detine 45,9% din divizia de telefonie fixa. Scurt istoric Romtelecom – Telekom (wikipedia):

 • 1998: OTE achiziționează 35% dintre acțiuni, plus 16% uzufruct, plătind 675 milioane USD și preluând managementul companiei;
 • 1998 Operatorul National Romtelecom SA castiga o licenta GSM cu acoperire nationala, lansand 2 ani mai tarziu(2000) operatorul de telefonie mobila Cosmorom.
 • 2002: Telefonia mobila o depășește pe cea fixă a Romtelecom.
 • 2003: a doua etapă a privatizării are loc, în urma căreia OTE devine acționar majoritar, plătind 273 milioane USD; restul acțiunilor sunt deținute de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (România)
 • 2004: în octombrie, Romtelecom a lansat serviciul de acces la Internet de tip dial-up, prin linia telefonică, numit Clicknet
 • 2006, 29 noiembrie: Romtelecom a lansat serviciul de televiziune digitală prin satelit numit Dolce. Serviciul a avut succes, în aprilie 2008 ajungând la 500.000 clienți – rată de penetrare pe piața televiziunii prin satelit de peste 33%
 • 2009, în aprilie Romtelecom a lansat prima rețea CDMA 420 MHz în țară sub marca „Clicknet Mobile”.
 • 2011, aprilie: Romtelecom lansează magazinul online clickshop.ro
 • 2013, din 24 martie , când rețeaua Zapp de operare pe CDMA a fost închisă, Romtelecom a rămas singura rețea CDMA din țară.
 • 2014, din 13 septembrie, Romtelecom este rebranduit sub numele de Telekom Romania.

Conform sursei citate anterior,  toti cei implicati in tranzactie au refuzat sa comenteze in vreun fel informatiile.

Orange, liderul pietei de telefonie mobila cu 9,647 milioane de utilizatori la jumatatea anului 2017, Vodafone cu 8,871 miloane de clienti, 3,3 milioane de clienţi DiGi Mobil (martie 2017) 4,8 milioane de clienţi in dreptul Telekom (iunie 2017).

6 COMENTARII

 1. Interesant e că acum ceva timp se mai vorbea de plecarea Telecom dar în varianta de atunci se spunea că Orange preia partea fixe și Digi partea mobile.

 2. Eu sunt la telecom s sunt i f multumit am prins promotia neabonament de 5 euro.Am nelimitat tot mai putin mesaje sunt 5oo de mesaje pe luna dar mie mi-ajunge n am consumat niciodata mai mult de 200 de mesaje pe luna, aria de acoperire este super ok eu sunt din Galati si am semnal mai bun decat orange sau vodafon in anumite locuri mai ales in orase .Hai sa spunem lucrurilor pe nume la 24 de ron pe luna la oara actuala nu ofera nicio compania din Romania servicile pe care le ofera Telecom aici nu vb de rds ei au intr adevar abonamente mai mici dar si semnalul lasa mult de dorit chiar zilele trecute un client se chinuia sa vb la telefon din fata sediului rds central si nu avea semnal nu mai vb daca iesi din localitate .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.