Acasă Stiri despre telefoane

Digi Mobil 5G, acoperire si telefoane compatibile in 2020

8

Digi Mobil 5G, acoperire si telefoane compatibile in 2020 – Timid si discret, pe pagina oficiala a celor de la Digi, incep sa apara informatii referitoare la conexiunea 5G. Abonamentele sunt si ele compatibile cu 5G, indiferent daca ne referim la cel ce costa 2 euro/luna sau la cel mai scump, 5 euro/luna.

Din acest punct de vedere, nu prea ai ce comenta. Conexiune 5G la un abonament cu pret atat de mic, nu prea mai vezi prin alte parti. Spre exemplu, pentru 2 euro/luna, abonatul are la dispozitie date mobile în rețeaua 5G de pana la 80 GB/luna.

Pare a fi totusi o oferta promotionala, scrie mic de tot in partea de jos a paginii. Alte detalii nu ne sunt oferite, cert este ca mai multe informatii putem obtine daca-i sunam si daca raspund la telefon sau daca nu ne plictisim asteptand.

Desi nu avem un 5G dezvoltat si matur in Romania, cei de la Digi dedica o pagina hartii prin care putem vedea cum stau ei cu acoperirea. Harta este aferenta anului 2019, probabil ca au mai lucrat putin in 2020. Din pacate, sunt numai cateva orase mari sau statiuni turistice. Cred ca acoperirea nu este chiar cea mai buna la nivel de oras/strada, adica nu o putem compara cu acoperirea 4G.

Digi Mobil 5G acoperire

Dar in cazul in care ai un telefon 5G si stai intr-o zona cu acoperire puternica, te poti bucura de viteze mari la internet. XIAOMI MI MIX3 5G, el pare a fi cel mai ieftin telefon cu 5G pe care cei de la Digi il au in oferta.

La liber, costa 2299 lei. Dar atentie, nu trebuie confundat cu versiunea 4G, cea care costa mult mai putin. Telefonul poate fi cumparat si cu un avans de minim 499 lei urmand ca apoi sa apara o rata lunara de 150 lei.

Mai exista si cateva versiuni 5G ale lui Samsung Galaxy Note 10 Plus, l-am vazut si pe Huawei Mate 20X. Ca o concluzie, cred ca nu este cazul inca sa cumparam telefoane 5G si ar trebui sa mai asteptam. Vor mai trece cativa ani pana vom avea acces aproape peste tot la reteaua 5G.

Important de stiut – Licitația pentru alocarea drepturilor de utilizare in benzile de frecventa destinate implementarii noii tehnologii 5G va fi organizata abia în ultimul trimestru al acestui an!

Este prematur acum sa ne cumparam un smartphone numai uitandu-ne ca scrie 5G pe el. Abonamentele celor de la Digi raman bune, poate cele mai bune oferte din Romania.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.