baterie

Pareri dupa portare la Digi Mobil cum stau cu semnalul

Pareri dupa portare la Digi Mobil cum stau cu semnalul
Last updated:

La sfarsit de iunie, cam atunci m-am portat de la Orange la Digi. Nu am facut-o cu un anumit motiv bine intemeiat sau mai bine spus, sa fi avut ceva cu Orange. As spune ca principalul motiv pentru care m-am portat la Digi, a avut legatura cu traficul pe care-l aveam.

Destul de putin pentru abonamentul de 8 euro/luna, adica 8GB. Oricum, lucrez de acasa si WiFi-ul este mai mult decat suficient. La Digi, am trafic nelimitat (oarecum) si abonamentul de numai 5 euro/luna.

Acum, sa va povestesc ce minusuri am constatat in decursul celor doua luni si aproximativ doua saptamani, dar si ce plusuri sunt.

Semnalul – Mult mai slab in casa si trebuie sa compar cu Orange. Locuiesc in Brasov (zona o vedeti in foto mai jos) si in casa, desi exista 4G, abia poate fi utilizat sa duca un clip 480/720p pe YouTube, fara intreruperi.

Pareri dupa portare la Digi Mobil cum stau cu semnalul

De doua ori am ramas fara WiFi in astea 2 luni si in ambele dati, avaria a fost destul de mare. Atunci au fost momentele in care cu adevarat am simtit lipsa lui Orange.

Convorbirile sunt decente, dar am observat ca nu de fiecare data. Exista momente in care interlocutorul imi mai spune sa ma misc sau sa ies pe balcon / se aude cu intreruperi.

Locuind intr-un oras turistic, am pe unde sa ma plimb in weekend. Interesant ca in Poiana Brasov, am semnal mai bun in comparatie cu anumite zone din Brasov.

Probleme cu lispa semnalului (bun) 4G, mai intalnesc cand ma plimb pe la poalele Tampei, o zona super frumoasa in oras. Sunt momente cand si Facebook are probleme sa se incarce, asta nu se intampla la Orange.

Dar si aici, exista suficient semnal pentru a purta conversatii telefonice. Per total, semnal exista mai peste tot, dar vitezele 4G nu sunt foarte mari.

Plusuri – Nu am intalnit zone in care sa nu am semnal deloc. Si m-am plimbat destul de mult prin tara vara aceasta. Au fost locuri prin padure in care Orange nu avea deloc semnal si Digi avea.

La mare, tot in Romania (Venus), nu am avut probleme de semnal si acesta a fost chiar nesperat de bun. Probabil ati observat si voi ca majoritatea hotelurilor au un WiFi de nota 4.

Aici au intervenit cei 50GB de trafic garantat la abonamentul nelimitat. Foarte mult trafic fac si in masina, fac hotspot si conectez sistemul multimedia al masinii la telefon. Ascult radio online, GPS, etc. Si semnalul este suficent aproape oriunde pentru activitati de genul acesta.

Concluzii – Ar fi fost prea frumos ca totul sa fie roz. Imaginati-va ca daca ar fi fost mai buni in comparatie cu restul operatorilor, nu cred ca cineva din Romania ar fi refuzat ofertele lor, unele chiar excelente.

Pentru moment, nu am motive sa plec de la ei si sa revin la Orange, dar asta strict raportat la nevoile mele! Cred ca este suficient, cat timp nu “pica” wifi-ul des in locuinta. Puteti citi si acest articol, cel imediat dupa portare. Din pacate, pozele din el nu mai sunt pe server. Alt articol pe acelasi subiect.