E clar, telefoanele pe platforma MediaTEK au probleme cu semnalul GPS, TEST VIDEO – Am facut un test video in care am vrut sa demonstrez ceea ce eu stiam mai de mult, faptul ca telefoanele pe platforma MediaTEK stau destul de rau la capitolul semnal GPS. Si nu ma refer aici numai la telefoanele foarte ieftine, am testat si telefoane scumpe pe platforma MediaTEK, niciunul nu s-a comportat asa cum a facut-o un Samsung sau LG.

Si da, pot spune ca GPS-ul este unul dintre punctele slabe ale acestei platforme MediaTEK.

Testul este destul de simplu. 2 telefoane, unul cu procesor Snapdragon de la Qualcomm si unul pe platforma MediaTEK, aceeasi zona, aceeasi altitudine, aceeasi ora. Adica peste 11000 de metri si aproape 800 km la ora! Ambele telefoane erau in mod avion, singura modalitate de a recunoaste locatia a fost prin modulul GPS integrat, am folosit Google Maps pentru test.

Iata ce a iesit:

CITESTE SI:  Allview lanseaza modelul Soul X5, pret si cateva pareri

Articolul acesta, are peste 22.000 vizualizari, toti se plang de semnalul GPS MediaTEK in peste 100 de comentarii. Desigur ca nu am dimic cu telefoanele ce ruleaza pe aceasta platforma, ba din contra, am laudat cand am avut ocazia performantele destul de bune ale acestor telefoane raportate la pretul lor, insa cand trebuie sa le criticam, o facem!

9 COMENTARII

  1. Dar pe KITKAT 4.4.2. functioneaza bine, problema apare pe LOLLIPOP 5.1. Acest aspect l-am mentionat intr-o recenzie celor de la ALLVIEW pe care nu au publicat-o sa nu mai afle si altii.

  2. Am un V1 Viper i si merge gps-ul foarte bine, dupa ce a fost lamurit sa o faca cu MTK Epo GPS fixer, eventual cu MobileUncletools MTK. Merge WAZE in Ro si iGo in strainatate la fix. Si acum intrebarea de 1000 puncte: cum se poate face sa vada si reteaua glonass? O seara placuta!

  3. Scuze dar e fals.cu google maps asa face,dar eu am igo si in 5 sec gaseste locatia in apartament

  4. Cosmin, exagerezi ….sa fim realisti, ca nu gaseste locatia imediat nu e chiar asa mare problema, cati dintre noi folosesc GPS la peste 800km/h ? sau chiar ai nevoie de GPS la viteza aia? ce vreau sa spun am un allview pe 5.0 si GPS merge instant, nu vreau sa il laud iti spun din propria experienta, poate ca sunt probleme dar testul facut de tine mi se pare un pic tras de par 😉

    Astept un test facut in masina sau mergand pe jos in conditii obisnuite de utilizare. Multa bafta !

  5. Daca vreti sa auziti chestie amuzanta legata de detectie GPS, intr-o aplicatie meteo, mi-a aratat cateva zile la rand ca sunt in Elvetia :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree