Connect with us

Incepatori Android

Cum salvezi un numar de telefon pe cartela sau in agenda

Published

on

Salvarea unui numar pe SIM sau in memoria telefonului si pictograma setari – Lansez astazi pe site o noua categorie dedicata in special celor ce iau pentru prima oara contactul cu un telefon, indiferent ca sunt mici si au 10 ani sau in varsta de 60 de ani.

Pe parcursul a 15 episoade am sa le arat functiile de baza ale sistemului de operare Android, de la cum pot salva un numar de telefon pe SIM sau in memoria telefonului sau cum pot atribui o imagine de apelant unei persoane si pana la tutoriale despre transferul unor fisiere de pe telefon pe calculator sau invers. Pe langa toate acestea, in fiecare episod veti invata lucruri noi si cum sa folositi corect un telefon mobil!

Cum salvezi un numar de telefon pe cartela sau in agenda

ep1

Salvarea unui numar pe SIM sau in memoria telefonului

Advertisement

Iata cum puteti face acest lucru si am sa fac doua tutoriale, unul pentru cei ce au un telefon cu Android KitKat si unul pentru cei ce au un smartphone cu Lollipop. Diferentele nu sunt mari, insa pot aparea probleme in functie de tipul telefonului. Exista tipuri de telefoane ce au cele trei butoane capacitive sub ecran si telefoane ce au aceste butoane integrate in sistemul de operare:

_SAM6196-600

Cel din dreapta are rol de a te trimite la pagina sau meniul anterior, cel din mijloc te trimite catre pagina principala (home) iar cel din stanga are rol si de buton de setari. In cazul in care telefonul vostru nu are aceste butoane capacitive sub ecran ci integrate in sistemul de operare, de cele mai multe ori butonul de setari va fi intergrat in sistemul de operare sub diverse pictograme ce apar in diferite aplicatii.

Iata un exemplu: Butoane integrate in sistemul de operare si pictograma de setari.

Advertisement

Am precizat toate astea deoarece este bine de stiut si de folosit butonul de setari, buton ce are functie in aproape toate aplicatiile instalate deja pe telefon dar si in cele instalate de voi ulterior.

Dar sa revenim la subiectul principal si sa vedem cum putem salva in memoria telefonului, pe SIM sau in contul Google un contact – un numar de telefon, lucru simplu de facut:

Pentru a salva un numar de telefon, trebuie sa intri in meniul de apelare al telefonului sau sa alegi un numar de telefon ce deja te-a apelat si a ramas in istoric. Apesi pe acel numar si ti se va deschide o fereastra in care vei putea asocia acel numar cu un contact.

Advertisement

11111fs

222bgs

Si alegi unde vrei sa fie salvat. In memoria telefonului, in contul tau Google sau pe SIM. Personal, recomand pe SIM sau in contul Google:

333dythyr

Oriunde ai ales sa doresti, trebuie sa parcurgi pasii de acolo si sa introduci un nume (obligatoriu) dar ai posibilitatea de a seta si alte caracteristici ale acelui contact.

Mai sus am aratat cum poti salva un numar de telefon deja existent intr-un julnar de apeluri, mai jos vedeti cum puteti salva un numar daca doriti sa-l introduceti tastand numerele de pe tastatura:

Advertisement

dgfdg

In caz ca aveti un telefon cu KitKat, tutorialul poate arata asa:

Cam asa se introduce si se salveaza un numar de telefon in agenda telefonului, pe SIM sau intr-un cont Google. Daca aveti nelamuriri sau intrebari suplimentare, puteti apela la sectiunea de comentarii si va voi raspunde cu placere.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
11 Comments

11 Comments

 1. Ionel

  octombrie 13, 2015 at 12:39

  Foarte interesant pentru toata lumea. Ca o sugestie, incearca sa le creezi si-n format video.

 2. Cosmin

  octombrie 13, 2015 at 12:46

  Multam Ionel, este o idee buna!

 3. Aurel Ghinea

  octombrie 13, 2015 at 17:06

  Marfa articolul. ?

 4. Cosmin

  octombrie 13, 2015 at 17:18

  Multumesc Aurel 😉

 5. Adrian

  octombrie 14, 2015 at 09:37

  Foarte buna idea.Ar trebui creat un buton,undeva sus,langa home,aplicatii…etc.,pentru accesare rapida,

 6. Budurean gicu

  octombrie 18, 2015 at 20:57

  In sfarsit lectii dorite de multi concentrate toate la un loc.felicitari.

 7. constantin brasoava

  octombrie 18, 2015 at 22:32

  ca o sugestie , la capitolul contacte ,un tutorial ,cum sa asociezi unui contact poza….chiar daca presupune un spor de consum al bateriei ,pentru 5-6 contacte ,cel mai des folosite , merita … si nu e greu….

 8. Liviu

  decembrie 11, 2015 at 19:37

  Am și eu o rugăminte. Am un telefon Asus zenfone go 500 și la lista de apeluri nu îmi arata opțiune pentru sms. Dacă nu am numărul în agenda nu pot trimite sms direct din lista de apeluri. Pentru restul trebuie să merg la mesaje și sa le iau din agenda. Cum sa fac. Mulțumesc anticipat

 9. Eiline

  noiembrie 15, 2018 at 12:51

  Am cumprat un tel nou ALVIEW D1SENIOR si am SIM de la DIGI. Nu pot fi apelat pt ca nu stiu sa-mi introduc numarul.Sau el se afla pe SIM-ul DiGi si noul tel nu-l acceseaza ? Cu multumiri,astept raspunsul.

 10. Cosmin

  noiembrie 15, 2018 at 13:44

  Nr de telefon este deja in SIM, nu trebuie sa-l introduci nicaieri. Daca nu ai semnal de telefonie mobila si nu poti suna sau sa primesti apeluri, inseamna ca telefonul nu este compatibil cu reteaua sau nu ai introdus bine cartela sim.

 11. Vali Patru

  aprilie 4, 2020 at 21:08

  Am un telefon huawei mate 20 lite si nu afiseaza i timpul apelului foto apelant.Oare de ce?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des