Connect with us

Stiri despre telefoane

Functia super tare pe care nu o stiai in aplicatia Speed Test

Published

on

Functia super tare pe care nu o stiai in aplicatia Speed Test, dar cea dezvoltata de compania Ookla si care a strans pana acum peste 100 de milioane de descarcari.

Probabil ca ai utilizat si tu de multe ori aceasta aplicatie, mai ales atunci cand ai vrut sa-ti testezi viteza la internet a telefonului tau (retea mobila sau WiFi).

Insa, probabil nu stiai ca mai exista o serie de carcateristiti super interesante si care iti pot fi de mare ajutor. Una dintre acestea se numeste “Map” si poate fi accesata cu usurinta in partea de jos, exista o iconita dedicata.

Advertisement

Pe aceasta harta, fiecare patratel colorat (vedeti in capturile de mai jos) reprezinta un test de viteza efectuat intr-o anumita locatie, folosind un anumit tip de conexiune la retea. Culorile indica viteza masurata – de obicei, culorile mai aprinse indica viteze mai mari, in timp ce culorile mai inchise indica viteze mai mici.

Poti vedea tipul de conexiune folosit pentru fiecare test – fie Non (niciun semnal de retea), 2G/3G, LTE 4G) sau 5G. Acest aspect este util pentru a intelege vitezele de internet pentru diferite tipuri de conexiuni la retea in diferite orase.

Eu am testat in Brasov si vedem ca predomina 4G-ul, am folosit un abonament de la Digi Mobil. Dar apare toata Romania si asa cum era de asteptat, 5G este cel mai raspandit in Bucuresti.

Advertisement

Zonele cu patrate rosii inseamna lipsa semnalului, cu galben 2g sau 3G, 4G LTE cu verde si 5G-ul este semnalizat prin culoarea albastra.

Retineti ca acestea sunt date aferente operatorului Digi Mobil, puteti testa si voi in cazul in care aveti un abonament de la alt operator de telefonie mobila din Romania. Puteti alege alta retea chiar din aplicatie, trageti in sus de fereastra (de jos) in care apare numele operatorului.

Harta din Speedtest by Ookla (aplicatie gratuita in Google Play) este un instrument util nu doar pentru a intelege viteza propriei tale conexiuni la internet, dar si pentru a avea o perspectiva asupra vitezelor de internet.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des