Connect with us

Stiri despre telefoane

Cel mai tare Xiaomi din 2023, cateva detalii despre seria 14

Published

on

Cel mai tare Xiaomi din 2023, cateva detalii despre seria 14, una care va debuta anul acesta si care va aduce o serie de noutati. Desigur, ati putea spune ca 13 Ultra este cel mai bun si mai complex Xiaomi al lor, insa noua serie va avea si un chipset nou, mai performant.

Dar modele Ultra nu apar mereu si sunt mai scumpe, sa spunem destinate pretentiosilor. In schimb, seria 14 face parte dintr-o gama mai comuna, una cu care acest producator s-a remarcat, preturile fiind ceva mai accesibile. Dar raman varfuri de gama, acele telefoane pe care le numim “flagship”.

Se anticipeaza lansarea modelelor Xiaomi 14 si Xiaomi 14 Pro in cursul lunii noiembrie, acestea fiind dotate cu noul chipset Snapdragon 8 Gen 3. Qualcomm urmeaza sa anunte lansarea acestui procesor de ultima generatie la un eveniment special programat spre finalul lunii octombrie, in Maui, Hawaii.

Advertisement

Cel mai tare Xiaomi din 2023, cateva detalii despre seria 14

Xiaomi se numara printre primele branduri de smartphone-uri ce vor introduce pe piata dispozitive propulsate de acest nou chipset si asa s-a intampla mai mereu, fiind primul producator care isi echipeaza telefoanele cu cele mai performante procesoare.

Cel mai tare Xiaomi din 2023, cateva detalii despre seria 14

Conform sursei, este anticipat ca Snapdragon 8 Gen 3 sa vina cu o structura de nuclee 1+5+2, incluzand un nucleu principal Cortex-X4, in combinatie cu 5 nuclee Cortex-A720 si 2 nuclee Cortex-A520. In ceea ce priveste placa grafica, aceasta va fi de tip Adreno 750, asigurand cresterea notabila a performantei.

Cel mai tare Xiaomi din 2023, cateva detalii despre seria 14

Se asteapta ca modelul Xiaomi 14 sa vina echipat cu o baterie ce va avea o capacitate de 4860 mAh, care suporta incarcare rapida prin cablu de 90W si wireless de 50W. Pe de alta parte, Xiaomi 14 Pro se va lauda cu o capacitate si mai mare, de 5000 mAh, si va sustine incarcare pe fir de 120W si wireless de 50W. Ambele modele vor beneficia de un port USB Type-C 3.2.

Advertisement

In plus, Xiaomi 14 Pro va oferi o camera foto cu un senzor wide de 1 inch. Daca ne indreptam atentia si spre display, se pare ca Xiaomi 14 va avea unul clasic, in timp ce varianta Pro ar urma sa dispuna de un display cu margini curbate. Cu toate acestea, este foarte probabil ca ambele ecrane sa fie de tipul AMOLED de ultima generatie, avand o rata de refresh ridicata.

Citeste acum si:

Revenirea HTC! Noul telefon U23 Pro a ajuns in Romania

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171