Connect with us

Stiri despre telefoane

Functie de la iPhone preluata de Android in versiunea 14

Published

on

Functie de la iPhone preluata de Android in versiunea 14, este ceva util, nu foarte complicat de implementat si ma intreb de ce Google nu ne-a adus-o mai devreme! Este vorba despre “sanatatea bateriei”, o caracteristica pe care telefoanele produse de Apple o au deja de mult timp.

Programul de previzualizare Android 14 este disponibil in forma actuala inca din februarie 2023 si va ramane asa pana in momentul lansarii finale (vara acestui an).

Detalii despre sanatatea bateriei nu pot fi vazute in prezent nici macar cu ajutorul unor aplicatii pe care le putem descarca din Google Play, acestea se multumesc sa ne prezinte alte date, mai mult sau mai putin utile, dar nimic concret.

Advertisement

In prezent, pe telefoanele Apple, aceasta caracteristica este exprimata prin procente si poate fi verificata in setarile telefonului. Cu cat valoarea este mai mare, cu atat bateria este intr-o stare mai buna.

De exemplu, un procentaj de 100% inseamna ca bateria are intreaga sa capacitate nominala, in timp ce un procentaj mai mic indica faptul ca bateria s-a degradat si are o capacitate redusa. Dar atentie, nu trebuie sa o confundam cu autonomia, adica durata pana cand telefonul se va descarca.

Din momentul in care am cumparat un smartphone si am facut setarile initiale, acumulatorul sufera o degradare naturala datorita utilizarii zilnice si a ciclurilor de incarcare/descarcare. Aceasta inseamna ca performantele bateriei scad treptat, ceea ce va duce la o durata de viata mai scurta a componentei si la necesitatea incarcarii mai frecvente a telefonului.

Advertisement

Ma astept ca in momentul in care telefoanele vor incepe sa primeasca actualizari la versiunea Android 14, sa apara si aplicatii gratuite care vor putea comunica utilizatorului aceste date destul de importante si nu exclud ca acesta sa poata fi instalate si pe telefoanele mobile cu sisteme de operare ceva mai vechi si care nu mai primesc actualizari.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des