baterie

Google Pixel 5, specificatii tehnice si pret. Tot cu procesor SD 765G

Google Pixel 5, specificatii tehnice si pret. Tot cu procesor SD 765G

In jur de o saptamana mai dureaza pana cand Google Pixel 5 va fi dezvaluit in mod oficial. Lansarea va avea loc in Germania, dar asa cum stim, telefoanele Pixel nu sunt nici foarte populare in Romania si nici importate oficial.

Dar astea nu inseamna ca nu trebuie sa discutam putin despre ele sau ca nu raman telefoane super bune. Anul acesta, se pare ca nu vom discuta despre versiuni despre care sa spunem cu adevarat ca sunt telefoane de top.

Snapdragon 765G va fi procesorul acestui telefon, pretul de vanzare in jur de 620 euro. Pret usor cam piperat pentru un dispozitiv cu asemenea procesor, dar asa s-a intamplat mai mereu cu gama Google Pixel.

Google Pixel 5, specificatii tehnice si pret. Tot cu procesor SD 765G

 

Google Pixel 5 va fi disponibil inclusiv in versiune 5G. 8GB memorie RAM si 128GB stocare interna, dar ramane de vazut daca vom primi si suport pentru carduri de memorie.

Mai departe, aflam ca ecranul va fi un OLED de 6″ cu rezolutie FHD+, rata de refresh de 90Hz. Nu scapam de gaura din partea stnga/sus, acolo exista senzorul de selfie, 8MP si f/2.0. Desi aproape toate telefoanele cu display OLED au cititorul de amprente sub display, Pixel 5 prefera versiunea clasica (amplasare in spate).

Google Pixel 5, specificatii tehnice si pret. Tot cu procesor SD 765G

Nu pot spune ca va fi un telefon prea frumos, niciodata modelele Pixel nu au avut aceasta caracteristica. Insa, au stat excelent la capitolul foto si cred ca noul Google Pixel 5 va duce mai departe traditia.

12.2 MP, f/1.7 este senzorul principal cu stabilizare optica, PDAF, dual-pixel. Apoi, ultrawide de 16MP f/2.2 si impreuna pot filma pana la rezolutie 4K si 60 cadre pe secunda.

Acumulatorul are o capacitate de 4080 mAh / fast charging la 18W. Nu va lipsi incarcarea wireless. Atat cea standard dar si reverse wireless charging. Rezistenta la apa si praf (IP68), difuzoare stereo, NFC si poate unul dintre cele mai interesante detalii – Android 11 gata preinstalat!

Telefonul va fi disponibil in culoarea neagra sau verde si va costa aproximativ 620 euro. Teoretic, daca se va vinde in Romania, pretul ar urma sa fie peste 3000 lei!