baterie

Google Pixel 8 desfacut, telefon usor de reparat

Google Pixel 8 desfacut, telefon usor de reparat

Google Pixel 8 desfacut, destul de usor de reparat – cel mai recent smartphone lansat de gigantul tehnologic, a fost subiectul unui videoclip de tip teardown care a oferit informatii valoroase despre constructia si reparabilitatea telefonului.

Unul dintre aspectele notabile ale Pixel 8 este certificarea IP68, care garanteaza un anumit nivel de rezistenta la apa si praf. Cu toate acestea, telefonul include un indicator de deteriorare cauzata de apa, care, daca este declansat, va anula garantia dispozitivului. Acesta este un detaliu important pentru cei care au in vedere durabilitatea ca factor de decizie.

Google Pixel 8 desfacut, telefon usor de reparat

Ecranul OLED al este lipit ferm de carcasa si necesita aplicarea unei cantitati controlate de caldura pentru a fi indepartat. Sub acest ecran se afla o placa de aluminiu care acopera sectiunea PCB (placa de circuit imprimat). Aceasta placa ajuta la distribuirea caldurii generate de unitatea centrala de procesare (CPU) in tot corpul telefonului.

Google Pixel 8 desfacut

Google Pixel 8 desfacut, telefon usor de reparat

In plus, ecranul cu o diagonala de numai 6.2 inch dispune de o banda de cupru care ajuta la disiparea caldurii, un detaliu care ar putea fi relevant pentru cei preocupati de performanta pe termen lung a acestui nou si scump smartphone.

Google Pixel 8 desfacut, telefon usor de reparat

google Pixel 8 vine cu o unitate de 4575mAh care este atasata cu benzi adezive, facilitand astfel procesul de inlocuire. Desi accesul la baterie este relativ simplu, utilizatorii care doresc sa inlocuiasca bateria pe cont propriu trebuie sa fie extrem de precauti, in special atunci cand indeparteaza ecranul, care este o componenta delicata.

Google Pixel 8 desfacut, telefon usor de reparat

Un alt aspect care merita mentionat este configuratia camerei. Terminalul dispune de doua camere in spate care pot fi indepartate individual. Senzorul principal de 50MP include stabilizare optica a imaginii (OIS), in timp ce lentila ultrawide de 12MP nu dispune de aceasta particularitate.

Difuzorul telefonului este un modul separat si include o plasa de nailon si o garnitura de cauciuc pentru a preveni infiltrarea apei. Portul USB-C este lipit direct pe PCB, ceea ce inseamna ca orice reparatie legata de acesta ar putea fi mai complicata si posibil costisitoare. Si inca ceva important de specificat, Google ne permite sa ne reparam singuri telefoanele, fara sa pierdem garantia.

sursa