Connect with us

Stiri despre telefoane

Google Pixel 8a se va vinde oficial in România, pentru prima dată

Published

on

Telefoanele din seria Google Pixel sunt recunoscute pentru calitatea lor și se pot măsura cu succes cu alte mărci de top. Cu toate acestea, în România, prezența oficială a acestor modele a fost limitată.

Deși în anii anteriori am putut găsi telefoane Pixel în diverse magazine locale, acestea nu erau distribuite prin canale autorizate. Se pare însă că situația se va schimba în acest an.

Modelul midrange Google Pixel 8a este așteptat să debuteze în cadrul evenimentului Google I/O 2024, programat pentru luna mai.

Advertisement

Pentru prima dată, un telefon din gama Google Pixel, și anume modelul Pixel 8a, va fi disponibil pentru vânzare oficială în România.

Google Pixel 8a va veni echipat cu un ecran OLED de 6.1 inci, care promite o rezoluție FullHD+ și o rată de reîmprospătare de 120Hz, plus o luminozitate maximă de 1400 nits.

Google Pixel 8a

Google Pixel 8a

În termeni de performanță, telefonul va fi propulsat de procesorul octa-core Google Tensor G3, pe o arhitectură de 4nm, și de GPU Immortalis-G715s MC10. Memoria RAM de 8 GB, iar capacitatea de stocare internă este de 128 GB.

Pixel 8a va include o configurație de camere duble, cu un senzor wide principal Sony IMX787 de 64 MP dotat cu OIS și un senzor ultrawide Sony IMX712 de 13 MP. Camera de selfie va folosi un senzor Sony IMX712 de 13 MP.

Advertisement

Va fi certificat IP67, garantând protecție împotriva apei și a prafului. Pe partea de software, va rula sistemul de operare Android 14 și este așteptat să primească diverse actualizări de-a lungul timpului, tipic Google. Probabil că va costa peste 3000 lei.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des