Connect with us

Stiri despre telefoane

Google Tensor G3 este cel mai bun procesor AI pentru telefoane

Published

on

Google Tensor G3 este cel mai bun procesor AI pentru telefoane

Google Tensor G3 este cel mai bun procesor AI pentru telefoane ce ruleaza sistemul de operare Android. Chipset ce se regaseste numai in interiorul noii generatii de Pixel 8.

Tensor G3 nu se axeaza pe metrici traditionali de performanta, ci mai degraba pe avansarea experientei utilizatorului prin invatarea automata. Cipul include componente actualizate, precum cea mai recenta generatie de procesoare ARM, un GPU imbunatatit si un TPU de generatie urmatoare, special conceput pentru a rula modelele AI ale Google.

Comparatia cu generatia anterioara de cipuri Tensor de pe Pixel 6 arata o crestere semnificativa a performantei. Noile telefoane Pixel pot rula de peste doua ori mai multe modele de invatare automata, iar aceste modele sunt si ele mai avansate. Aceasta evolutie rapida in tehnologie aduce imbunatatiri in toate aspectele experientei utilizatorului pe telefoanele Pixel.

Advertisement

Google Tensor G3 este cel mai bun procesor AI pentru telefoane

Un alt domeniu in care Tensor G3 isi arata muschii este intelegerea limbajului natural si a vorbirii. Utilizatorii pot interactiona acum cu Google Assistant intr-un mod mult mai natural, cipul fiind capabil sa inteleaga chiar si pauzele si interjectiile din discurs.

Tensor G3 isi incordeaza muschii

Google Tensor G3 este cel mai bun procesor AI pentru telefoane

Aceasta functie este posibila datorita combinarii tehnologiilor de recunoastere vocala de ultima generatie cu algoritmi avansati de intelegere a limbajului.

Tensor G3 aduce imbunatatiri semnificative in capturarea si redarea fotografiilor si videoclipurilor. Sistemul pe cip (SoC) a fost optimizat pentru a oferi o calitate superioara a imaginii, cu culori, contrast si gama dinamica imbunatatite. Aceasta optimizare se traduce printr-o experienta video superioara pe noile telefoane Pixel, totul realizandu-se cu un consum redus de energie.

Advertisement

Tensor G3 vine cu un nucleu de securitate incorporat si este compatibil cu cipul de securitate Titan M2. Aceasta combinatie asigura o protectie robusta impotriva atacurilor sofisticate. Mai mult, noile avansari in tehnologia de invatare automata permit utilizarea functiei Face Unlock pentru autentificarea in aplicatii bancare si de plata.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Citite des