Connect with us

Stiri despre telefoane

Huawei Mate 40 Pro ar urma sa vina cu Kirin 1000 pe 5nm!

Published

on

Huawei Mate 40 Pro ar urma sa vina cu Kirin 1000 pe 5nm! Si asta in ciuda tuturor piedicilor pe care compania le-a tot cunoscut pe parcursul ultimului an.

Este foarte posibil sa asistam la primul telefon mobil din lume care ar urma sa fie dotat cu un procesor fabricat pe o tehnologie de 5nm. Si din cate am tot citit in ultima perioada, este foarte greu sa dezvolti un astfel de chipset si aproape imposibil sa-l faci pe o tehnologie mai mica de 5nm!

Procesorul Kirin 1000 ar urma sa fie dezvoltat in colaborare cu TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) cea mai valoroasa companie de semiconductori din lume. Acest chipset este foarte probabil sa aiba nuclee de tip Cortex-A78, 8 la numar.

Advertisement
Kirin 1000

Kirin 1000

Stirea aceasta nu este una oficiala, discutam despre un zvon care a aparut pe diverse platforme si interesant ca apare dupa ce TSMC ar fi primit interdictie din partea SUA de a mai primi comenzi de la Huawei.

Dar interdictii a tot primit Huawei de-a lungul timpului si in afara de lipsa serviciilor Google pe telefoanele lor, nu au avut nicio alta problema (aparent). Spre exemplu, anul trecut s-a zvonit ca nu mai au voie sa foloseasca tehnologii precum Bluetooth sau WiFi. Lucru care nu s-a intamplat si care nici nu cred ca se va intampla in viitor. Este adevarat, ceva interdictii si probleme pe partea de dezvoltarea retelelor 5G au existat.

Au reusit sa ne prezinte inclusiv varfuri de gama precum Huawei Mate 30 PRO sau P40 PRO. Plus multe alte telefoane mobile din gama mid-range. Personal, cred ca vor continua in acest domeniu si vom asista la dezvaluirea in toamna a lui Huawei Mate 40 Pro, cu sau fara Google la bord, dar cu un Kirin nou, poate chiar acest Kirin 1000 (pe 5nm)

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des