Connect with us

Sa stii ca in general si exceptand anumite situatii, nu este deloc recomandat sa utilizezi telefonul avand setata luminozitatea la maxim. O poti face numai in anumite situatii si ma refer atunci cand esti afara si lumina este prea puternica.

Soare mult, ochelari de soare, luminozitatea cat se poate de mare…si tot nu vezi ok. Sa spunem ca este singurul scenariu in care ai putea sa apelezi la aceasta solutie. In rest, nu prea exista motive si nici nu este indicat.

Desi poate fi tentant sa duci acel slider in permanenta cat mai sus pentru a avea o vizibilitate cat mai buna, exista cateva motive pentru care sa nu o faci, discutam mai jos despre ele.

Iti “mananca” bateria repede! Unul dintre cele mai evidente motive pentru a evita sa setezi luminozitatea ecranului la maxim este consumul crescut de energie.

Ecranul, poate componenta care consuma cel mai mult curent, mai ales daca nu este un AMOLED (stim ca acesta consuma mai putina energie fata de un IPS)

Prin setarea luminozitatii la maxim, consumul creste mult si automat, asta duce la scaderea duratei de viata a bateriei.

luminozitate maxima ecran

Se degradeaza ecranul? DA! Ecranele telefoanelor sunt fabricate din materiale sensibile la caldura si lumina intensa. Prin setarea luminozitatii la maxim in permanenta, cresti riscul degradarii panoului.

Pe termen lung, asta chiar poate duce la aparitia unor pete pe ecran sau mai mult, la deteriorarea completa. Pont – recomand sa folosesti mereu modul intunecat si sa-l activezi pentru toate aplicatiile. O poti face din meniu – setari – display/ecran. Sau cauta “mod intunecat” in setari.

Luminozitatea crescuta a ecranului poate duce la oboseala ochilor. Cand privesti spre un display luminos pentru perioade lungi de timp, ochii tai pot deveni uscati si iritati.

Te poti trezi cu vedere incetosata, dureri de cap si dificultati de concentrare, nu este exclus sa fi trecut deja prin asa ceva. Pentru a preveni asta, este ok sa reglezi luminozitatea astfel incat sa fie confortabila pentru ochii tai.

Expunerea la lumina albastra emisa de ecranele telefoanelor afecteaza calitatea somnului. Lumina albastra inhiba productia de melatonina, hormonul responsabil de reglarea somnului.

Prin setarea luminozitatii ecranului la maxim, te expui la o cantitate mai mare de lumina albastra = un somn prost. Seara, cu o ora inainte de a te culca, daca ai de gand sa stai cu ochii in telefon, recomand sa activezi modul de noapte, il gasesti in zona de notificari (trage de sus in jos cu degetul).

Daca stai mai mult in interior sau atunci cand faci asta, incearca sa setezi luminozitatea la un nivel confortabil pentru ochi. Un punct de plecare bun este sa setezi luminozitatea la aproximativ 50% si de acolo sa te joci cu ea, plus sau minus.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!