Connect with us

In ultima perioada am asistat la cateva lansari cam pe furis dar destul de interesante si misterioase. Aflam acum ca cel mai mare producator de telefoane din China se pregateste sa revina pe plan international. Veti putea spune ca deja exista international si inca vinde telefoane mobile sau alte gadgeturi.

Dar este evident ca acestea sunt tot mai putine si o mica parte sunt disponibile global. Cred ca este pentru prima data cand seria “Mate” ramane in China si discutam despre varful de gama. Mate 60, 60 Pro si 60 PRO Plus.

Niciun cuvant din partea Huawei Romania, pe retelele de socializare promoveaza intens diverse modele de ceasuri inteligente, terminale ale gamei Nova si laptopuri.

Huawei nu se lasa si pregateste revenirea internationala

Am observat o perseverenta iesita din comun din partea lor in ultimii ani, mai ales de cand Statele Unite ale Americii au aplicat sanctiuni care au socat, oarecum, acest domeniu.

Este clar ca au scazut, Huawei avea candva 42% din piata de telefoane din China, dar acum a scazut sub 10%, in timp ce cota lor de piata globala este in prezent de 3%, adica o scadere de sase ori fata de mijlocul anului 2019. Dar au puterea si sa se ridice!

Huawei nu se lasa si pregateste revenirea internationala

Au lucrat intens la interfata proprie, Harmony OS, pe care o promoveaza cu entuziasm, desi se bazeaza tot pe Android. Au cautat, si in mare parte chiar au reusit, sa aduca aplicatiile cele mai populare pe telefoanele lor, fie ca sunt mai scumpe sau mai ieftine.

De multe ori am discutat aici despre imposibilitatea de a utiliza tehnologie americana, precum ecosistemul Google, cele mai noi si mai performante procesoare, sau despre lipsa 5G. Nu cred nici ca s-au dezlipit total de Honor, chiar daca asa pare sau asa vor ei sa para.

Huawei nu se lasa si pregateste revenirea internationala

Cele 3 telefoane despre care am amintit la inceput au fost lansate cu procesor Kirin, fapt ce a surprins pe toata lumea. Este vorba despre Kirin 9000S, chipset fabricat pe o tehnologie ceva mai veche, adica 7nm si nu 4nm.

Si chiar daca performantele nu sunt foarte mari si nici demne de podium, dupa mult timp exista conectivitate 5G! Cred ca viitorul suna bine pentru ei si personal am admirat mereu eforturile pe care le-au depus din 2019 si pana in acest moment.

Anul 2024 se anunta a fi super interesant si trebuie sa fim cu ochii pe Huawei si speram intr-o revenire in forta.

Pana la urma, utilizatorul final nu are de ce sa fie interesat de motivele care au dus la aplicarea sanctiunilor, nici de politica. Da, este multa politica la mijloc si in acest domeniu.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!