Acasă Stiri Android Si Noutati Huawei P50 va veni fara Android, dar cu HarmonyOS 2.0

Huawei P50 va veni fara Android, dar cu HarmonyOS 2.0

0

Conform celor mai recente informatii, Huawei P50 este primul telefon al acestui producator care nu va mai veni cu sistem de operare Android, producatorul a ales sa instaleze propriul OS, adica HarmonyOS 2.0.

Huawei pare sa continue cu acest plan, unul prin care vrea sa se distanteze de popularul sistem de operare. Deja HarmonyOS 2.0 este disponibil pentru cateva modele Huawei, utilizatorul are posibilitatea de a trece la aceasta varianta sau de a ramane la Android.

Este o poveste destul de complicata si cu sistemul lor de operare, o publicatie a publicat un articol destul de larg, unul in care au incercat sa demonstreze ca de fapt, sistemul lor de operare ar fi construit tot in jurul Android. Mai exact, ar fi tot un Android, dar cu o interfata mai complexa ce a fost aplicata.

Mai jos, putem observa si un clip video cu Huawei Mate 30 care ruleaza acest OS. Telefonul are interfata EMUI aplicata peste Harmony si daca nu am sti acest detaliu, am putea crede ca avem de-a face tot cu Android.

Huawei doreste ca majoritatea telefoanelor (de top) deja lansate sa poata sa ruleze propriul sistem de operare si chiar ar pregati aceasta trecere. Mai aflam si despre continuarea cu platforma “Petal”. Daca in prezent exista aplicatia Petal Search, in curand Huawei vrea sa integreze Petal Keyboard, Petal Assistant, Petal Maps, etc.

Sunt destul de multe articole pe acest subiect, dar nu este totusi clar daca versiunile finale de HarmonyOS vor fi capabile sa ruleze aplicatiile Android, macar cele mai populare. Vor exista alternative la YouTube, Facebook, WhatsApp si multe alte aplicatii populare pe care le utilizam zi de zi?

Huawei P50 este un flagship care ar urma sa fie lansat in aprilie, adica in scurt timp. Si se anunta o lansare foarte interesanta, sunt multe detalii la care trebuie sa fim atenti. Ok, pana acum nu ne mai puteam baza pe aplicatiile Google pe telefoanele produse de catre ei, dar erau destule alternative pe care ne puteam baza pentru a avea acces la aplicatiile de care aveam nevoie.

Dar acum, fara Android, vor mai exista aceste alternative? Este HarmonyOS un skin mai avansat de Android sau un sistem de operare dezvoltat de la zero? Sunt destule intrebari la care nu am gasit raspuns, cel putin pentru moment. Si o alta intrebare! Va fi vandut Huawei P50 pe plan global?

Scriu cu placere pe acest site ;) Telefonul meu de zi cu zi, este un OnePlus 7 PRO. Lectura placuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here