baterie

Cumperi telefon dar nici nu stii pe ce dai banii!

Cumperi telefon dar nici nu stii pe ce dai banii!

Ofertele la aceste telefoane le-am gasit pe alibaba.com, un site foarte popular si care spre deosebire de aliexpress.com, vinde produse en gross. Genul de smartphone cu care poti incepe chiar o afacere, asta in mod teoretic. Spun asta deoarece sub fiecare produs avem cotatii de pret diferite, pretul scade daca vom achizitiona mai multe bucati.

Telefoanele acestea practic nici nu au o denumire. Cine doreste sa plateasca in plus, poate apela la vanzator si acesta le va personaliza cu logo-ul dorit, probabil ca se intervine putin si la nivelul sistemului de operare.

Cred ca pot fi cumparate si la bucata, insa am impresia ca le gasim si pe Wish, Aliexpress sau alte platforme asemanatoare. Ciudat este ca suntem intampinati de specificatii tehnice false si uneori chiar contradictorii.

In poze apar unele date si in tabel, altele. Este si amuzant sa stai sa analizezi ofertele acestea si mai ales sa citesti detaliile pe care vanzatorul ti le da, unele care sunt false. Spre exemplu, telefonul (Note25U) de mai jos costa 59 USD daca vom cumpara intre 10 si 49 de bucati. Pretul scade pana la 54 USD daca optam pentru mai multe unitati. Daca vrem unul singur, vom scoate din buzunar 65USD.

Cumperi telefon dar nici nu stii pe ce dai banii!

Nu trebuie sa ne bazam deloc pe specificatiile tehnice care apar acolo. 10 sau 12GB RAM, 5G, 512GB stocare, Android 10, display de 7.2″ cu rezolutie 2K, acumulator cu o capacitate de 5800 mAh, etc. Probabil ca vom primi fix invers, adica dotari foarte slabe.

Telefonul din oferta de mai jos are denumirea de P40pro+ si preturile sunt asemanatoare cu cele mentionate anterior. Nici de data aceasta nu aflam foarte multe detalii tehnice. De fapt, ele exista, dar nu sunt deloc reale cum nici pozele produsului nu sunt reale.

Cumperi telefon dar nici nu stii pe ce dai banii!

Exista si multe clone de iPhone, modelul i11 este un bun exemplu. Aflam ca este motorizat de un procesor MediaTEK si ca preturile pleaca de la numai 48USD. Display de 6.5 inch, 8GB RAM, Android 9, rezolutie FHD+, camera principala de 32MP si alte detalii pe care nu prea ar trebui sa ne bazam.

[the_ad id=”76867″]

Cumperi telefon dar nici nu stii pe ce dai banii!

Sunt zeci sau chiar sute de oferte ca acestea, majoritatea clone a unor produse de top. Daca se vand fara logo pe carcasa, nu sunt probleme la vama si pot fi cumparate fara griji. Problema este ca aceste telefoane au specificatii tehnice care induc in eroare si care nu sunt exacte sau corecte.

Nici pozele de prezentare nu ne arata realitatea, totul pare a fi exagerat. Asta putem afirma si despre ultimul exemplu al acestui articol, o clona de Mate 40+ RS. Pozele sunt foarte frumoase, dar nimic mai mult.

Cumperi telefon dar nici nu stii pe ce dai banii!

Pretul este unul mic, in jur de 60 USD. Specificatiile includ 12GB RAM si 512 GB stocare, Android 10, display 7.2″, etc. Pe alibaba.com gasitm mult mai multe exemple de acest gen, interesant este ca nici macar nu stim ce cumparam!