Acasă Stiri Android Si Noutati Update – Huawei pierde licenta Android, lovitura de la Google!

Update – Huawei pierde licenta Android, lovitura de la Google!

18

Conform multor site-uri de profil de renume (androidauthority.com, pocketnow.com dar si conform agentiei Reuters, cnn.com, techradar.com, etc), Huawei a pierdut accesul la Android si la Google.

Astfel, conform unor stiri aparute ieri se specifica faptul ca:

“Google a suspendat imediat operațiunile de afaceri cu Huawei, o miscare fortata care va avea un impact dramatic asupra dispozitivelor Huawei din intreaga lume.

Potrivit Reuters, citand o sursa apropiata, Google a fost fortat sa suspende afacerea cu Huawei, care “implica produsele hardware și software”. Stirea pe reuters.com:

Huawei Technologies Co Ltd va pierde imediat accesul la actualizarile sistemului de operare Android, iar urmatoarea versiune a smartphone-urilor din afara Chinei va pierde și accesul la aplicații și servicii populare, inclusiv la Google Play Store și aplicația Gmail,” a precizat Reuters.

Conform celor de la androidauthority.com, “Acest lucru înseamna ca nu mai sunt actualizari de securitate Android pentru dispozitivele noi și vechi, inclusiv pentru cele recente lansate, Huawei P30 și P30 Pro, Mate 20 Pro și multe altele.

Acțiunile Google vin dupa anunțul de miercuri al Departamentului Comerțului din S.U.A., care a plasat Huawei și aproximativ 68 de afiliați pe o așa-numită listă a entităților, o listă neagră a comerțului, în urma unor ordine semnate de președintele american Trump.”

Astazi, 20.05.2019, stirea apare si in media din Romania:

Insa, in urma cu putine ore, a sosit si un update:

Google a facut o noua declarație privind situația celor de Huawei, de data aceasta prin intermediul contului Twitter Android. Dupa cum se vede mai jos, compania afirma ca telefoanele actuale sub brand Huawei (și probabil Honor) vor continua sa aiba acces la servicii precum Google Play și securitate de pe Google Play Protect.

Oricum, este grav ceea ce se intampla cu Huawei, stim ca nu este prima data cand trec prin momente delicate si probabil, razboiul U.S.A – Huawei, nu se va opri aici. Este un subiect ce trebuie urmarit, observam ca declaratiile se schimba de la o ora la alta.

Androidro.ro sustine Huawei si o face dintr-un motiv foarte simplu. Este un producator care chiar se descurca bine la capitolul telefoane mobile si este principalul adversar al celor de la Samsung. Asta inseamna concurenta si automat, preturi competitive.

sursa

Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Din 2019, utilizez un OnePlus7 PRO si momentan, nu vad ce motiv as avea sa-l schimb. Multumesc pentru vizita pe acest site, sper ca articolele postate iti sunt de folos ;)

18 COMENTARII

    • Si tu chiar crezi ca se va intampla asta ?China daca nu vinde americii au belit-o,insa America poate oricand sa produ a intr-o alta tara.Toata pornesc de la scandalul de trade dintre cele doua tari.Scandal pornit de Trumpf daca ai habar de asa ceva.Si e numai inceputul,va urma.

    • Ai habar cste miliarde ar trebui reinvestite de muricani numai pt mutarea tuturor echipamentelor in alta tara ? Sau vinderea lor si cresterea de la 0 in alta tara ? Nu zic numai de bani dar si de timp . Nu stiu cat ar rezista o companie chiar si de talia lui apple sa astepte sa ridice fabrici in alte tari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here