Acasă Stiri Android Si Noutati Qualcomm loveste in Huawei si intrerupe colaborarea

Qualcomm loveste in Huawei si intrerupe colaborarea

19

Qualcomm loveste in Huawei si intrerupe colaborarea – O vestea rea nu vine niciodata singura si acum, aflam detalii noi in “razboiul” pe care Huawei il poarta cu SUA. Dupa ce am aflat ca cei de la Google au intrerupt colaborarea cu gigantul din China, o alta stire neplacuta soseste acum.

Pe langa cei de la Qualcomm si cei de la Intel sau Broadcomm, rup legaturile de afaceri cu compania Huawei, conform celor de la The Verge, care citeaza agenția de presa Bloomberg. Si da, Qulacomm este o companie americana!

Ne imaginam deja ce lovitura poate fi, acestia sunt furnizori de top din lume ai circuitelor integrate si nu de putine ori, telefoanele Huawei au folosit procesoarele produse de catre Qualcomm, modelele Snapdragon. Si nu va ganditi numai la procesoare, un telefon mobil integreaza mult mai multe componente si circuite, toate fabricate de diverse companii.

Conform hotnews.ro, “potrivit surselor citate de Bloomberg, angajații firmelor producatoare de circuite integrate au fost informați ca acestea vor ingheța intelegerile comerciale cu Huawei, cel putin pentru moment.”

Este adevarat ca Huawei si-a dezvoltat in ultimii ani propria strategie si majoritatea telefoanelor produse, folosesc componente fabricate de catre HiSilicon, companie aflata sub “aripa” Huawei.

Mai mult decat atat, Huawei (fondata in 1987) se pregatea de ceva timp pentru aceast astfel de momente mai putin placute si au facut stocuri de piese de la furnizorii americani, insa stocurile le ajung pentru aproximativ trei luni.

Compania cu sediul in China/Shenzen, a inceput si sa dezvolte propria alternativa la sistemul de operare Android, asta pentru a nu fi afectata de situații de genul prin care trece acum.

Stim deja ca sistemul de operare Android este cel mai raspandit iar in luna aprilie 2019 (conform statcounter.com), 81.53% dintre detinatorii de telefoane mobile din Romania aveau Android instalat pe dispozitive.

Nu cred ca este foarte greu sa dezvolti un sistem de operare, problema apare in momentul in care incerci sa atragi clienti catre acel O.S!

foto

19 COMENTARII

  1. Nici de-al naibii nu-mi schimb telefonul, asta e lovitura sub centura inclusiv pentru consumatori. Trebuia sa ne spună de la bun început ca e rai chinejii și sa nu luam nica’ de la ei. Ipocriți ordinari!

  2. Cred ca Huawei trebuie is faca propriul sistem de operare. Cine stie poate chiar e o chestie misto pentru ca cineva trebuie sa sparga monopolul Google si Apple. Mai greu este cu dezvoltatorii si cu consumstorii. Piate nu ar fi rau sa reinvie windows mobile. Preturile mici la telefoane ar putea faca consumatorii sa se indrepte si catre un alt sistem de operare.

    • Nu tine de care sunt si care nu sunt chinezarii, ci care au sau n-au legatura cu statul chinez.
      Xiaomi din cate stiu e facuta de baietii aia 3 din capital privat, n-are nicio legatura cu statul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here