Acasă Stiri despre telefoane

Iata cum arata acum 10 ani un site de telefoane si ce putei face cu un mobil!

1

Iata cum arata acum 10 ani un site de telefoane si ce putei face cu un mobil! – Pai acum ceva vreme, 10-15 ani nu prea puteai face mare lucru cu un telefon mobil, el era un simplu telefon cu care vorbeai sau jucai jocuri simple, eventual cele mai performante faceau si poze la rezolutii 2MP sau 5MP, sau ascultai scurte pasaje din melodii celebre pe care te chinuiai sa le setezi ca un ton de apel.

Navigand astazi pe internat, am dat de un site ce nu a mai fost actualizat de prin 2006, pentru cei mai tineri dintre cititorii adroidro.ro, cam asa arata tehnologia atunci:)

erer

Logo-uri animate dar alb-negru, imagini din care nu intelegeai mai nimic si care erau afisate pe ecranele mici ale telefoanelor mobile, ringtonuri si sunete polifonice, ne mai chinuiam cu jocuri java sau cu schimbatul unui logo de operator! Cam atat permiteau telefoanele de acum 10-15 ani, majoritatea dintre ele. Erau si unele ceva mai avansate (nu va inchipuiti cine stie ce) insa nu oricine putea avea acces la ele!

ddd

Spre deosebire de acei ani, acum, in 2016 oricine poate avea un telefon de ultima generatie cu un mic efort si nu cred ca cineva isi inchipuia ca in numai 10 ani vom ajunge sa urmarim filme in format 4K, sa facem poze la peste 20 MP, telefoanele sa fie mai rapide ca un computer in anumite cazuri, sau sa pierdem ore in sir navigand pe Facebook! Si asta numai o mica parte din ceea ce poate face la ora actuala un telefon mobil, sa nu mai amintesc de tot felul de senzori sau plati directe catre comercianti, monitorizarea pulsului, etc, etc, etc…

rtrt

Daca in 10 ani lucrurile au evoluat atat de mult, ma intreb cum vor sta lucrurile peste fix 10 ani si ce anume vom avea atunci la dispozitie, ce vom putea face cu un telefon mobil, cum va arata el? Daca va mai exista androidro.ro peste fix 10 ani, promit sa revin cu un articol si sa comparam un Samsung Galaxy S6 sau S7 cu ceea ce exista atunci!

ererer

Nokia N73, unul dintre cele mai bune telefoane ale anului 2006, telefon cu camera de 3.2MP, 240 x 320 rezolutia ecranului de 2.4″, 64MB RAM si 42MB stocare, procesor ce rula abia la 220 MHz, fara WiFi, fara GPS…multi l-au numit cel mai bun mobil din 2006!

888

Nokia 3310 din 2001, telefon ce s-a vandut in peste 140 milioane de exemplare, specificatiile nu are rost sa le mai expun, Nokia 3310 insemna totusi ceva in 2001! Totusi, cine mai doreste poate achizitiona unul impecabil, asa cum sustine proprietarul, costa 400 de lei!

eee

Un clip tare interesant, iPhone 6 vs Nokia 3310 – care este mai rapid dintre cele 2?

[wpsm_video]https://www.youtube.com/watch?v=PhjUKkWZIVY[/wpsm_video]

Acum, in 2016 nu mai avem telefoane, cred ca utilizatorul foloseste functia de telefonie tot mai rar intr-o zi, asta in comparatie cu timpul petrecut in fata unui telefon facand orice altceva! Se numeste smartphone!

Te poti plictisi astazi in fata unui telefon mobil daca acum 10 ani se mai intampla asa ceva? Nu prea poti, ai ce alege din Google Play, sa pierzi ore intregi pe YouTube sau pe Facebook, facand fotografii si editandu-le, plus o gramada de alte activitati! Insa, un lucru este clar: nu e neaprat in regula ca se intampla asta si ca ne pierdem ore intregi dintr-o zi in fata unui telefon, smartphone am vrut sa zic!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.