Acasă Tutoriale telefon

Iata cum sa folosesti offline Google Maps si cum descarci hartile pe telefon!

8

Iata cum sa folosesti offline Google Maps si cum descarci hartile pe telefon! – Tipii astia de la Google raman cei mai tari si in materie de navigatie GPS, insa pana nu demult aceasta se facea exclusiv online, adica trebuia sa ai date mobile activate pe telefon sau tableta, lucru ce nu era pe placul multora deoarece le consuma trafic destul de mult, asta in conditiile in care foloseau aplicatia ore intregi.

Google Maps este si aplicatia mea preferata si o folosesc in Bucuresti mereu cand am ocazia, asta in detrimentul altor aplicatii GPS. Avantajul Google Maps fata de restul? Este cea mai precisa, iti arata in timp real diverse aspecte din trafic, harti constant reinoite, etc…

Acum, puteti descarca orice harta, orice tara si orice oras pentru o navigare ulterioara fara conectivitate la internet! Sa spunem ca ai treaba intr-o anumita zona dintr-un oras si vrei sa descarci pe telefon sau pe tableta numai o parte din harta. Nimic mai simplu, o poti face rapid inainte sa pleci de acasa o vei descarca via WiFi. Iata cum sa faci:

5615713093_183644ef6d

Ar trebui sa aveti descarcata deja aplicatia, ea oricum vine preinstalata pe Android, insa trebuie sa o actualizati la ultima varianta din Google Play! Apoi o deschideti, cautati un oras sau o zona, un cartier sau o tara, apasati pe numele orasului si apoi pe cele 3 puncte incercuite cu galben. Acum, apasati pe “descarcati o zona offline”

45

Vi se va deschide o noua fereastra, apasati jos unde scrie “descarcare” Denumiti apoi cum doriti harta descarcata si asteptati pana cand harta se descarca in telefon. Spre exemplu, pentru Bucuresti am asteptat cam 1 minut fiind conectat la o retea WiFi.

ty

Cat ocupa? Nu prea mult, am incercat sa vad cat ar ocupa harta orasului Paris, mai mult de 225 MB nu are, o veste buna 😉 Bucurestiul ar trebui sa aiba cam jumatate. Cam asta este tot cu offline Google Maps.

fff

Iata si ce zice Google despre asta:

În cazul în care conexiunea dvs. la internet este lentă sau dacă nu sunteți conectat la internet, va apărea un fulger, iar Google Maps va folosi zonele dvs. offline pentru a vă oferi indicații de orientare.

Notă: când sunteți offline, puteți obține indicații rutiere, dar nu și indicații de orientare pentru folosirea transportului public, pentru mers pe bicicletă sau mers pe jos. Indicațiile rutiere nu vor cuprinde informații despre trafic, trasee alternative sau instrucțiuni pentru drumurile cu mai multe benzi. De asemenea, nu puteți modifica rutele, de exemplu, pentru a evita drumurile cu taxă sau feriboturile.

Zonele offline se descarcă gratuit, dar se percep în continuare tarifele practicate de furnizorul dvs. de servicii.

Descărcarea unei zone offline mari poate consuma un volum mare de date și poate duce la încetinirea funcționării dispozitivului. Puteți modifica preferințele pentru descărcare în „Setările zonelor offline”.

8 COMENTARII

  1. E excelenta pe zone mai restranse (gen orase, sau parti de orase) dar cand trebuie sa pleci in Grecia de exemplu trebuie sa descarci 4 tari : Romania, Serbia, Macedonia si Grecia ceea ce cred ca ocupa fff mult spatiu.

  2. Ah, nici macar nu se poate salva o tara intreaga decat zone din tara respectiva.
    Cel putin asa inteleg eu din acel chenar pe care ma intreaba daca vreau sa-l salvez si care nu cuprinde o tara intreaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.